Συνταγές
Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά και εκτέλεση
Πλένω και βγάζω το εντεράκι από τις γαρίδες.
Τις σκουπίζω καλά και αλατοπιπερώνω! Βάζω 2 – 3 κουταλιές λάδι στο τηγάνι και τις σωτάρω και από τις δύο πλευρές.
Τις βγάζω και στο ίδιο λάδι βάζω: 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο,1 σκελίδα σκόρδο, (που μετά πετάω), ολόκληρη, λίγη καυτερή πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη, αλάτι και αφήνω να μαραθούν.
Ξαναβάζω τις γαρίδες και σβήνω με 1 σφηνάκι ούζο.
Αφήνω να εξατμιστεί και βάζω 2 κουταλιές μουστάρδα και λίγο χυμό λεμονιού και αφήνω 4-5 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Σβήνω την εστία και βάζω τριμμένο τυρί νηστίσιμο και μαιντανό ψιλοκομμένο.
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για γαρίδες με ρύζι .
Η Συνταγή είναι από Snejana Izevkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ.μαύρες γαρίδες
1 μικρό κρεμμύδι
4-5 φρέσκα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
2 πράσινες και κόκκινες πιπεριές
/ σε αυτή την περίπτωση βάζω μισή πιπεριά 4 χρωμάτων
1 φρέσκια ντομάτα
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ
1/2 κουταλάκι του γλυκού καυτερή κόκκινη πιπεριά
200 ml. λευκό κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανός
220 γρ. ρύζι /arborio/
Ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνω ζωμό από τα κεφάλια και τα κελύφη των γαρίδων αφήνοντας μόνο 5-6 για διακόσμηση.
Τσιγαρίζω τα τρία είδη κρεμμυδιού ψιλοκομμένο, προσθέτω τις πιπεριές σε κυβάκια, μετά το ρύζι.
Σβήνω με το κρασί και μετά την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνω τα ξερά μπαχαρικά και αρχίζω να προσθέτω ζωμό γαρίδας. Βάζω τα κεφάλια και τα κελύφη, προσθέτω νερό στο ύψος τους, βράζουν και αρχίζω να τα πιέζω με το εργαλείο πουρέ.
Προσθέτω λίγο- λίγο το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο.
Προσθέτω τις γαρίδες χωρίς κεφάλια και τον μαϊντανό, ανακατεύω και προσθέτω 1 κουτάλα ζωμό.
Τακτοποιώ τις γαρίδες με κεφάλια και σκεπάζω με ένα καπάκι, αφήνω να βράσει για 5 λεπτά ακόμα.
Η Συνταγή είναι από Snejana Izevkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.