Συνταγές
Με αυτό το φαγητό γεμίζει το τραπέζι! Αγαπημένο μοσχαράκι με κριθαράκι στην κατσαρόλα
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας το κόβω σε κομματάκια και το βραζω στη χύτρα μου για περίπου 45 λεπτά μετά σε μία πλατιά κατσαρόλα έβαλα ελαιόλαδο
τριψουμε ένα ξερό κρεμμύδι το άφησα μέχρι να πάρει λίγο χρώμα έριξαν μισή πράσινη πιπεριά η κόκκινη μία χούφτα ντοματίνια 200 γραμμάρια pummaro αλάτι πιπέρι λίγο γλυκιά πάπρικα 1 κλωναράκι σέλινο και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
πρόσθεσουμε τα κομματάκια από το κρέας μου και συμπλήρωσουμε με το ζωμό από το κρέας ριξουμε και 250gr κριθαράκι μέτριο και το άφησα μέχρι να βράσει το κριθαράκι
το βγάζουμε από τη φωτιά με αρκετό ζουμάκι γιατί μετά το κριθαράκι τραβάει το ζουμί και δεν θέλω να γίνει σα στόκος
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για καταπληκτικό μαμαδίστικο φαγητό!! Μοσχαράκι κοκκινιστό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 300. γρ μοσχαράκι ντόπιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 ντομάτες τριμμενες
1 κουταλιά πελτε
1/3 χυμό ντομάτας από το κουτάκι του πουμαρό
1 ποτηράκι κρασί
3 – 4 γαρυφαλακια
5- 6 κόκκους μπαχαρι
1 κομματάκι από ξύλο κανέλας
2 δαφνοφυλλα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει, βάζουμε τα μπαχαρικά το κρέας και το ροδιζουμε από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαραθεί, ρίχνουμε το σκόρδο ανακατεύουμε δυο τρεις γύρους, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τον πελτε ανακατεύοντας να ψηθεί για ένα λεπτό, στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, το πουμαρο, τα δαφνοφυλλα και το πιπέρι αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πιει τα υγρά και να γλυκανει η ντομάτα, προσθέτουμε ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σαλτσούλα του.
Το συνόδευουμε με ρύζι της κούπας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”