Συνταγές
Κουλουράκια με κολοκύθα – εξαιρετικό άρωμα τζίντζερ και κανέλας !
Η συνταγή είναι από Despina Valsami – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
113 γρ. βούτυρο, 2 κούπες τσαγιού μαύρη ζάχαρη, 1 αυγό, μια βανίλια, 1 κούπα τσαγιού κολοκύθα ψητή σε πολτό, 300 γρ. αλεύρι γοχ., 1 κτγ. σόδα, 1 κτγ. μπέικιν πάουντερ, λίγο αλάτι, 2 κτγ. κανέλα, 1/2 κτγ. τζίντζερ, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.
Για το γλάσο
απλό γάλα 1-2 κτσ. και ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε ένα πηχτό γλάσο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε πρώτα τα υγρά καλά και μετά ανακατεύουμε μέσα και τα στερεά, μέχρι να χαθεί το περισσότερο αλεύρι.
Μετά στην κατάψυξη να στερεοποιηθεί λίγο και με κουτάλι και λαδωμένα χέρια κάνουμε μπαλάκια τα οποία στρώνουμε σε λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20′. Όταν τα βγάλουμε φαίνονται λίγο μαλακά από πάνω, αλλά μόλις κρυώσουν γίνονται σαν κέικ.
Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το γλάσο.
Η συνταγή είναι από Despina Valsami – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για Θεικά κουλουράκια μήλου με κανέλα – καλή σας απόλαυση
Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο multi πολτοποιούμε 2 μήλα μαζί με ένα ποτηράκι σφηνάκι (1/2 νερό, 1/2 τσίπουρο).
* Σχετικά με το αλκοόλ που χρησιμοποιούμε στην συγκεκριμένη συνταγή.
Μπορούμε στην θέση του τσίπουρου να βάλουμε κονιάκ ή να αφήσουμε όλο το σφηνάκι με νερό.
Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε τον πολτό, μια κτσ. κανέλα, τρεις βανίλιες, λίγα τριμμένα καρύδια, μία κούπα λάδι, μια κούπα ζάχαρη, ένα φακελάκι μπέικιν, λίγο λιγότερο από ένα κιλό αλεύρι (να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας) .
Σε λαδόκολλα στην λαμαρίνα στους 175 βαθμούς για 22 λεπτά περίπου. (Μετά τα 18 λεπτά τα κοιτάμε συνέχεια).
Τα μισά τα πασπάλισα με ζάχαρη άχνη και τα άλλα μισά με σουσάμι.
Η συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Αριάνας Μειντανα.