Συνταγές
Κέικ πορτοκαλιού με κακάο και σταγόνες σοκολάτας για σήμερα – αφράτο, αφράτο και λαχταριστό.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ φαρίνα που φουσκώνει μόνο+ 1 κ γ baking powder
4 αυγα
Σχεδόν 1 φλ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι (200μλ)
100 μλ γάλα
2 βανίλια
Λιγότερο από ένα φλ σπορέλαιο( 190μλ)
2 φλ ζάχαρη
Ξύσμα πορτοκαλιού
3 κ.σ κακάο
+ 50/80μλ. γάλα ( για το μίγμα με το κακάο)
Σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω πρώτα τη ζάχαρη με το σπορέλαιο καλά, μετά προσθέτω ένα-ένα τα αυγά το χυμό το γάλα το ξύσμα το αλεύρι το baking και τη βανίλια . Ανακατεύω καλά βάζω τις σταγόνες σοκολάτας και μοιράζω το μείγμα σε δύο μέρη .
Στο ένα βάζω το κακαο και όσο γάλα χρειαστεί .
Άλευρο – βουτυρώνω τη φόρμα αδειάζω πρώτο το λευκό μείγμα και από πάνω το μείγμα με το κακάο. Τα ανακατεύω με ξυλάκι για σουβλάκια
ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 40/45 περίπου ή ανάλογα το φούρνο στους 170 βαθμούς. Πάντα πριν βγάλουμε το κέικ το δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα σε δύο-τρία σημεία.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.