Συνταγές
Σοκολατάκια που λιώνουν στο στόμα – οικονομικά και εξίσου νόστιμα για τους απόλυτα choco lovers
Η Συνταγή είναι από Ζαφει Ρένια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
350 γρ. σοκολάτα 74% και πάνω
30 γρ. καλό βούτυρο
Κονιάκ προαιρετικά περίπου ένα σφηνάκι
Κακάο για το τέλος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•Κρέμα γάλακτος+βούτυρο, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
•Μόλις ζεσταθεί το μίγμα, προσθέτουμε το κονιάκ, (εάν θέλουμε), την σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Καλό θα είναι να χτυπήσουμε με ράβδο μπλέντερ στο τέλος, για να μη μείνουν κομμάτια.
•Διαλέγουμε μακρόστενο ταψάκι, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα την γκανάζ.
•Βάζουμε κατάψυξη δύο-τρείς ωρίτσες και μόλις παγώσει, βγάζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα οποία τα πετάμε άμεσα μέσα σε κακάο.
•Τα τρώμε δύο- δύο, για να δούμε εάν βγήκαν καλά!
Η Συνταγή είναι από Ζαφει Ρένια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!