Συνταγές
Θεσπέσιο ρεβανί με ινδοκάρυδο – μια εκδοχή, που μας αρέσει και έτσι πολύ
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 ½ κούπα ινδοκάρυδο τριμμένο
1 1/’2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν πάουντερ
2/3 κούπας βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
2/3 κούπας γάλα φρέσκο
5 σταγόνες εσάνς βανίλιας ή καρύδας
1 κούπα ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 ½ κούπα νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το ινδοκάρυδο, το αλεύρι και το μπέικιν.
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα και στην συνέχεια τα στερεά υλικά. Στο τέλος το εσάνς.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο μακρόστενο πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175ο C, για 45 με 50 περίπου λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.
Σιροπιάζουμε το κρύο ραβανί με το καυτό σιρόπι κουταλιά-κουταλιά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.
Αφήστε το να τραβήξει καλά (ίσως και ένα βράδυ) αφού πριν το έχετε σκεπάσει καλά με μεμβράνη!
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.