Συνταγές
Θαυμάσιο κέικ πορτοκάλι αφράτο, αφράτο και λαχταριστό
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 πορτοκάλια μέτρια,μόνο το εσωτερικό τους.
Ξυσμα απο ενα πορτοκάλι
300γρ.ζαχαρη
3 αυγά
150γρ.ηλιέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
1 βανιλια
400γρ. αλευρι φαρινα
1 κ.γ.μπέικιν
Εκτέλεση:
Εριξα στο μούλτι τα πορτοκαλια,το ξυσμα,τη ζαχαρη,τα αυγα,τα χτυπησα και τα εριξα σε μια λεκανη .Μετα εριξα στο μουλτι το λαδι, γιαουρτι ,βανιλια ,τα χτύπησα και τα εριξα και αυτα στη λεκανη.Τελος εριξα στην ιδια λεκανη και το αλευρι με το μπεικιν,τα ανακατεψα ολα με τον αυγοδάρτη και τα εβαλα σε λαδωμενη και αλευρωμενη φόρμα.
Εβαλα λιγη μερεντα που ταιριαζει με το πορτοκαλι.
Εψησα στους 170 αντιστασεις για 50 λεπτα (αναλογα τον φούρνο).
Εγινε κιτρινο,αφρατο,νοστιμότατο και μοσχομυρισε το σπιτι.
Αν το μουλτι μας ειναι μεγαλο, τα βαζουμε ολα μαζι μεσα,τα χτυπαμε και ανακατευουμε στο τελος το αλευρι.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις τέλεια συνταγή για νόστιμο κέικ σοκολάτας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Irini Baxevani-Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”
ΥΛΙΚΑ
250γρ.βιταμ, 2φλ.του τσαγιού ζάχαρη (εγώ έβαλα 1 1/2φλ.)5 αυγά, 1 ποτήρι γάλα, 500γρ.φαριν απ, 4 βανίλιες, ξύσμα από 1 πορτοκάλι.. (όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το Βιτάμ με την ζάχαρη προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.. Προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι.. Το χώρισα σε τρία μπολ το ένα το άφησα λευκό, στο δεύτερο έβαλα 2-3κουτ.σουπας κακάο και 1-2κουτ.σουπας γάλα (το χτυπάμε καλά) και στο τρίτο μπολ έβαλα 1κουτ.γλ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Ψήσιμο στους 170C για 1ώρα…Για το γλαρό βάζουμε σε μπεν μαρί μια σοκολάτα κουβερτούρα και 2-3κουτ.σουπας γάλα και 1κουτ.σουπας Βιτάμ.. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε ένα γλαρό σοκολάτας…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Irini Baxevani-Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”