Συνταγές
Θαυμάσια τάρτα με μπρόκολο και τυρί φέτα
Η Συνταγή είναι από Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
125 γρ βούτυρο
180 γρ αλεύρι
1-2 κ.σ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε όλα τα υλικά σε μια ζύμη ,αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένη
Σε μια σακουλιιτσα για 30 λεπτά
Γεμιση
150 γρ τυρί φέτα
200 γρ μπρόκολο φρέσκο η κατεψυγμένο
3 αυγά
125 γρ κρέμα γάλακτος
125 γρ γάλα
Αλάτι πιπέρι
Τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
Πλάθουμε τη ζύμη στο ταψάκι τρυπάνε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε τη γεμιση
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να Παρει χρώμα
Η Συνταγή είναι από Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για τάρτα με καλαμπόκι και πιπεριές
Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 μικρά κρεμμυδάκια ξερά ψιλοκομμένα
200 γρ. καλαμπόκι στραγγισμένο
150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
4 αυγά χτυπημένα
125 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια το καλαμπόκι και τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες και σοτάρετε για λίγα λεπτά.
Προσθέτετε τα αυγά, τη γραβιέρα, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε για 4-5 λεπτά.
Μεταφέρετε το μίγμα σε λαδωμένη ταρτιέρα και ψήνετε στο γκριλ για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα.
Σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο alexandrospapandreou.gr