Connect with us

Συνταγές

Θαυμάσια λαχταριστή πεντανόστιμη και πολύ αγαπημένη τούρτα κωκ

Published

on

87261720 1831251200339156 8649132873565077504 o

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzela Antonopoulou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Για ένα ταψί νούμερο 32

Υλικά

Για το παντεσπάνι
6 αβγά
1 φλ ζαχαρη
1 φλ αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ
1 κ.γ γεμάτο μπεικιν παουντερ
2 βανιλιες
μια πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ

Για το σιρόπι
1 φλ ζαχαρη
1 1/2 φλ νερό
1 σφηνάκι κονιάκ

Για την κρέμα
6 φλ γάλα φρέσκο
7 κ.σ κοφτές ζάχαρη
5 κ.σ γεματες κορν φλάουρ
2 αβγά
2 βανιλιες
2 κ.σ βούτυρο αγελάδος Δωδώνη
μια πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ μπεικιν παουντερ

Για την γκαναζ
200 γρ σοκολάτα γάλακτος
150 γρ σοκολάτα κουβερτουρα
220 ml γάλα εβαπορε
1 κ.σ μέλι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι μου. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με μία πρέζα αλάτι τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα.

Οταν αφρατέψει η μαρέγκα μου ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη και χτυπάω μέχρι να σφίξει πολύ καλά η μαρέγκα μου και να γυαλίσει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, τις βανίλιες και το κονιάκ σιγά σιγά.

Σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ μαζί και τα ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα με μία μαριζ με απαλές κινήσεις.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι μου, βάζουμε το παντεσπάνι μου και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις για 25 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμαρουμε
Όταν κρυώσει τελείως τότε κόβουμε το παντεσπάνι μου σε δύο δίσκους.

Για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μαζί μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη να κάψουν( κρατάμε ένα φλιτζάνι από το σύνολο που αναγράφεται στη συνταγή για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ).

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα που κράτησα μαζί με τα αυγά, το κορν φλάουρ μια πρέζα αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν.

Οταν κάψει το γάλα μου προσθέτουμε λίγο από αυτό μέσα στο μείγμα των αυγών μου για να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία τους.

Γυρίζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μου.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Πασπαλίστα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.

Ανακατεύουμε αρχικά με το σύρμα μου επιφανειακά έτσι ώστε να ψηθεί και να αφρίσει το μπέικιν. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε καλά μέσα στην κρέμα μου.

Με αυτό το κολπάκι η κρέμα μου θα γίνει αφράτη και βελούδινη.

Συναρμολόγηση
Σε πιατέλα σερβιρίσματος βάζουμε τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι μου το σιροπιάζουμε ,ρίχνουμε την κρέμα μου με προσοχή όπως είναι καυτή και τοποθετουμε το δεύτερο παντεσπάνι το οποίο σιροπιάζουμε και αυτό.

Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και τη βάζουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο ( ιδανικά).

Αφού παγώσει την επόμενη μέρα, η τούρτα θα φτιάξουμε τη γκαναζ σοκολάτας.

Για την γκαναζ
Σε ένα μπολ βάζουμε την σοκολάτα μου ψιλοκομμένη και το μέλι. Βράζουμε το γάλα μου και ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα .

Αφήνουμε ένα λεπτο και ανακατεύουμε καλά να γίνει λεία.

Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της ( όχι να πήξει)και απλώνουμε πάνω στο γλυκό μου.

Αφήνουμε να παγώσει καλά και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzela Antonopoulou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 ώρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές16 ώρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές17 ώρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές18 ώρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές20 ώρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές22 ώρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές24 ώρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές24 ώρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές1 ημέρα ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές2 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές2 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές2 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές3 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Συνταγές4 ημέρες ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές4 ημέρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο μαλακά και αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μόνο αυτή φτιάχνουμε! Νόστιμο και τραγανό το ζυμάρι, όπως μας αρέσει!!

Συνταγές4 ημέρες ago

Σου λείπει η σούβλα και ένα ολόκληρο αρνί; Τότε φτιάξε αυτό το φαγητό για το Πάσχα!

Συνταγές5 ημέρες ago

Δροσερή σαλάτα φράουλα – γιατί μας αρέσουν τα φρούτα στις σαλάτες

Συνταγές5 ημέρες ago

Δε δοκίμασες ποτέ μακαρονόπιτα; Πολύ καλή για τις νηστείες!!

Exit mobile version