Συνταγές
Ένα πολύ αγαπημένο γλυκό – κωκ ταψιού που γίνεται θεϊκό
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
6 αβγά
1-1/2 φλυτζάνα ζάχαρη
2 φλυτζάνες αλεύρι γοχ., (ή φαρίνα)
2 κτγ. bakin, (αν δε βάλετε φαρίνα)
3-4 βανίλιες
Χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Μετά ρίχνω το αλεύρι και το bakin.
Αδειάζω το μίγμα σε μεγάλο πυρέξ που έχω στρώσει μέσα λαδόκολλα και ψήνω στους 160 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα ανάλογα το φούρνο.
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
2 αβγά χτυπημένα
8 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου, (όχι στιγμής)
1 βιτάμ
3-4 βανίλιες
1-1/2 ποτήρι ζάχαρη
Ολα μαζί στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει
Γλάσο
2 ποτήρια νερό
5-6 κτσ. κακάο
4 κτσ. άνθος αραβοσίτου
2 κτσ. βιτάμ
1-1/2 φλυτζάνα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα μαζί στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, (αυτό το μίγμα θα γίνει αραιό).
Οταν βάλουμε το παντεσπανι για ψησιμο μετά από 5 λεπτά ξεκινάω την κρεμα.
Θέλουμε όλα να είναι καυτά.
Κόβουμε το ζεστό παντεσπάνι στη μέση και ρίχνουμε μέσα την καυτή κρέμα.
Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι και το πατάμε απαλά να ενώσει με την κρέμα.
Και στο τέλος φτιάχνουμε το γλάσο και το ρίχνουμε καυτό πάνω στο γλυκό.
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο.
Δεν κόβεται την ίδια μέρα και δε σιροπιάζεται διότι τα μίγματα είναι καυτά και το παντεσπάνι παίρνει την υγρασία που χρειάζεται απο την κρέμα.
Εγώ το έκανα σε εμαγιέ ταψί στρογγυλό 30 εκ.
ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΣΕ 3 ΕΩΣ 4 ΣΗΜΕΙΑ.
Η συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.