Συνταγές
Θεϊκό γλυκό η συγκεκριμένη τούρτα κωκ
Η συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 ΑΥΓΑ
125 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
155 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
ΦΑΡΙΝΑΠ
1 ΚΤΓ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
4 ΚΤΣ. ΛΑΔΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
200 ml. ΝΕΡΟ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΚΡΕΜΑ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ 40 ΜΕ 50 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ
500 ml. ΓΑΛΑ
4 ΚΤΣ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
200 ml. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΚΤΣ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
ΓΛΑΣΟ
200 ΓΡ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΜΑΥΡΗ
200 ml. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΚΤΣ. ΛΑΔΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΣΚΙΝΙΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ, ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ!! ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΛΑ.
ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ.
ΣΥΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΙΡΟΠΙ.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΙΑ.
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΡΙΖ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΡΕΜΕΣ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ.
ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΛΥΚΟ.
ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΚΟΜΑ.
Η συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.