Συνταγές
Το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων – κωκ ταψιού με πλούσια κρέμα και υπέροχη σπιτική γεύση!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έφτιαξα πρώτα την Κρέμα:
Βαζουμε 1 λίτρο γάλα με 6 κ σ.ζαχαρη και 100 γρ κορν φλαουρ να δέσει
Την κατέβασουμε και ριξουμε μέσα 1 βανίλια και 50 γρ βούτυρο την ανακατεψα και την βαλουμε σε ένα μπολ την σκέπασουμε με διάφανη μεμβράνη την άφησα να κρυώσει και την βαλουμε στο ψυγείο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκίνησουμε το Παντεσπάνι:
Χτύπησουμε 5 αυγά με 125 γρ ζάχαρη
Σταμάτησουμε το μίξερ και έριξα σιγα-σιγα κοσκινισμενο αλεύρι 155 γρ και 1 βανίλια και ανακατευα απαλά με μαριζ
Βαζουμε λαδόκολλα στο πυρέξ μου έριξα το μίγμα και στην συνέχεια το εψησα στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 35 λεπτά
Το έβγαλα το άφησα να κρυώσει και το αναποδογύρισα σε μια λαδόκολλα
Στην συνέχεια το κοψουμε να έχω δύο πάτους
Έφτιαξα και κρέμα Σοκολάτας:
Φτιαξουμε την ίδια κρέμα βανίλιας με την διαφορά έριξα μέσα 20 γρ κακάο,125 γρ κουβερτουρα,100 γρ βούτυρο
Εάν θέλουμε φτιάχνουμε ΓΛΑΣΣΟ με 200 γρ κρέμα γάλακτος με 180 γρ κουβερτουρα και 2 κ.σ.βιταμ!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.