Συνταγές
Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα
Έπιασαν οι ζέστες ώρα για δροσερή λεμονάδα. Αλίμονο να μην αξιοποιούσες και τα λεμόνια
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ :
200 γρ. λεμόνια χυμό καί ξύσμα
200 γρ. ζάχαρη, (που την έχω περάσει στο μούλτι)
1 λίτρο νερό αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και ανθρακούχο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα λεμόνια, τα ξύνουμε, κρατάμε το ξύσμα.
Και σε ένα ποτήρι φυλάμε το χυμό.
Σε ένα σκεύος βάζουμε το ξύσμα και την λεπτοκομμένη ζάχαρη. Με ενα κουτάλι πιέζουμε την ζάχαρη να πάρει κίτρινο χρώμα.
Το αφήνουμε να βγάλει το ξύσμα τα έλαιά του καί έτσι αρωματίζεται η ζάχαρη. Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες. Εγώ το αφήνω 1 νύχτα.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε με σουρωτήρι και τουλπάνι, το αδειάζουμε σε μπουκάλι και εκεί προσθέτουμε το νερό ή το ανθρακούχο.
Και την απολαμβάνουμε.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..