Συνταγές
Ο,τι πιο δροσιστικό και απολαυστικό, τώρα το καλοκαίρι! Σπιτική λεμονάδα
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συνολικά από 10 κιλά λεμονάκια βγήκαν 5 κιλά συμπυκνωμένος χυμός! Στίβουμε τα λεμόνια μας και μετράμε το ζουμάκι τους. Κάνουμε με 2 κατσαρόλες μπεν μαρί (στην από κάτω νεράκι και η από πάνω να μην ακουμπάει στο νερό)
βάζουμε στην πάνω κατσαρόλα το λεμονοζουμάκι και ίση ποσότητα ζάχαρης (σε εμένα βγήκε 3,5 κιλά ζωμός, οπότε πρόσθεσα 3,5 κιλά ζάχαρη – η ζάχαρη είναι φυσικό συντηρητικό δεν μπορεί να αντικατασταθεί με επιτυχία).
Όταν αρχίσει να βράζει το νερό στην κάτω κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά κατά διαστήματα. Μόλις διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη (παίρνει αρκετή ωρίτσα αυτό) είναι έτοιμη και τη μεταγγίζουμε σε γυάλινα μπουκάλια! Αφού κρυώσουν τοποθετούμε στο ψυγείο (εκτός ψυγείου χαλάει μετά από κανένα μήνα), όπου διατηρείται τουλάχιστον για 1 χρόνο!
ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΙΝΟΥΜΕ:
Σε ένα νεροπότηρο βάζουμε 1 δάχτυλο από το συμπυκνωμένο μας χυμό-σιρόπι, προσθέτουμε σόδα ή νερό, πάγο και ανακατεύουμε ελαφρά, ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά!
Εάν θέλουμε διακοσμούμε από πάνω και με τουφίτσα δυόσμο! Και έτσι έχουμε ένα Mochito άνευ αλκοόλ!
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.