Συνταγές
Σου λείπει η σούβλα και ένα ολόκληρο αρνί; Τότε φτιάξε αυτό το φαγητό για το Πάσχα!
Με αυτή τη συνταγή για αρνάκι θα τρελαθούν όλοι στο σπίτι. Το μυστικό βρίσκεται στην απλότητα και στο ψήσιμο και για αυτό το λόγο χρειάζονται μόνο τα απαραίτητα υλικά! Τρώγεται ζεστό και κρύο!
Υλικά
Ρίγανη
Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
1 μπουτάκι αρνίσιο περίπου 2½ κιλά
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό πατάτες
Αλάτι-Πιπέρι
Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα του ψησίματος, αναμειγνύουμε ρίγανη, δεντρολίβανο και ελαιόλαδο, (προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και σκόνη λαχανικών), σε ένα μικρό μπολάκι.
Κατόπιν, βάζουμε στη γάστρα αντικολλητικό χαρτί και από πάνω τοποθετούμε το αρνάκι μας, το οποίο αλείφουμε με τα μυρωδικά, από όλες τις πλευρές, εσωτερικά και εξωτερικά. Τέλος, σκεπάζουμε και βάζουμε για 12 ώρες στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε τη γάστρα από το ψυγείο και κόβουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε ολόκληρα ή πολτοποιημένα τα σκόρδα, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.
Τέλος, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 2-2½ ώρες.
Έτοιμο το αρνάκι μας! Το κρέας λιώνει στο στόμα. Καλή επιτυχία αν το επιχειρήσεις!
Δες τη συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!