Συνταγές
Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα
Η Συνταγή είναι από Thanos Ntrosxos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 δόση που βγάζει περίπου 35 κουλουράκια
400 γρ. αλεύρι, 200 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο, 1 αυγό, 130 γρ. άχνη, 40 γραμ. γάλα, 40 γραμ. ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι, 2 βανίλιες, 1 κτγ. μπέικιν, ξύσμα λεμόνι και πορτοκάλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψουν καλά, προσθέτουμε το λάδι, συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το αυγό, βανίλια, ξύσμα, αλάτι και μπέικιν.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το μείγμα και προσθέτουμε το αλεύρι. Η ζύμη εύπλαστη και να μην κολλάει. Πιθανόν αφαιρούμε ελάχιστο ή προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι αναλόγως την δύναμη του.
Αφήνουμε στο ψυγείο την ζύμη 1-2 ώρες, έχω δοκιμάσει κι όλο το βράδυ μια χαρά γίνεται και την άλλη μέρα.
Πλάθουμε με την μηχανή κουλουράκια, εγώ έχω καθώς βγαίνουν από το χωνί τα 4 δάχτυλα μου για μέτρο να βγαίνουν όλα όμοια. Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς μέχρι μα ροδίσουν .
Προσάρμοσα ένα σκληρό πλαστικό κορνέ για σαντιγύ στο μεταλλικό ήδη της μηχανής και το αποτέλεσμα πολύ καλύτερο.
Η Συνταγή είναι από Thanos Ntrosxos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!