Συνταγές
Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500 γρ. γίγαντες τους μουσκεύω από το βράδυ, την επόμενη τα στραγγίζω και τα βράζω για 10 λεπτά, τα ξαφρίζω, έχω ήδη έτοιμο ζεστό νερό στην χύτρα, τα βράζω για 30 λεπτά είναι έτοιμα.
Εχω ετοιμάσει την σάλτσα, 2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα, 3 σκελίδες σκόρδου, 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες, μία σελινόιριζα πλυμμένη χοντροκομμένη, τα σοτάρω σε 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο.
Ρίχνω 2 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη, 1 κουτάκι μικρό pummaro, μαυροπίπερο, 1 κτσ. νοστιμιά λαχανικών, 1 φύλλο δάφνης, μαϊντανό ψιλοκομμένο, μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρω από την εστία.
Ρίχνω τους γίγαντες στο ταψί του φούρνου, προσθέτω την σάλτσα, ανακατεύω ομοιόμορφα, συμπληρώνω από το νερό όπου έβρασαν οι γίγαντες μέχρι την επιφάνεια τους.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο πάνω- κάτω αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να μείνουν με το λάδι τους, περίπου 1 ώρα, είναι έτοιμοι για σερβίρισμα πεντανόστιμοι, συνοδεύω με σαλάτες.
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!