Συνταγές
Γίγαντες με πιπεριές και καρότα – έγιναν πεντανόστιμοι και η γεύση τους φανταστική!
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τους γίγαντες χρειάζομαστε
500γρ Γίγαντες , 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα , 2 καροτα σε φετες, 4 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες και 100ml σάλτσα ντομάτας , 1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες , 1 σκελίδα σκόρδου , 1 καυτερη ξερή πιπεριά ολόκληρη, 6 κσ ελαιόλαδο , αλάτι και πιπέρι!
Μουλιαστε τους γι γίγαντες από βραδίς σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι.
Την επόμενη ημέρα σουρώστε τους, γεμίστε μια χύτρα με φρέσκο νερό και βάλτε τους να βράσουν. Μόλις αφρίσουν, καθαρίστε τον αφρό, κλείστε τη χύτρα και αφήστε τους να βράσουν από την ώρα που θα κάνει θόρυβο η χύτρα περίπου 15-20 λεπτά.
Ο χρόνος . Σουρώστε τους και βάλτε τους στην άκρη
Όσο βράζουν οι γίγαντες ετοιμάστε τη σάλτσα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
Ρίξτε μέσα και τα υπόλοιπα λαχανικά, μαζί με το σκόρδο, σωτάρετε κι αυτά και τέλος ρίξτε την ντομάτα.
Αφήστε τη σάλτσα να βράσει λίγο, περίπου 15 λεπτά, έτσι ώστε, αν οι γίγαντες βγουν πολύ μαλακοί, να μην χρειαστεί να βράσουν ξανά για πολλή ώρα
Προσθέστε τους γίγαντες στη σάλτσα, αλατοπιπερώστε καλά, και βράστε σάλτσα και φασόλια μαζί μέχρι να ενοποιηθούν οι γεύσεις. Αν οι γίγαντες κρατάνε ακόμη και θέλουν βράσιμο, προσθέστε λίγο Ζωμό λαχανικών !
Η Συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.