Συνταγές
Αυτό δεν είναι φαγητό, είναι γλύκισμα! Γίγαντες στον φούρνο ….
Η συνταγή είναι από Zafeirios Chatzichalkias – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σήμερα φτιάξαμε μια σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι, σκόρδο, φρέσκο θυμάρι, πελτέ ντομάτας, πελτέ πιπεριάς Φλωρίνης, σπιτική σάλτσα ντομάτας από βάζο, ελάχιστο ελαιόλαδο και ζωμό λαχανικών.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Έχουμε στον καταψύκτη ζεματισμένα όσπρια για να τα μαγειρεύουμε όποτε θέλουμε χωρίς την προετοιμασία του μουλιάσματος και εκείνου του πρώτου βρασίματος.
Έβαλα από την αρχή στο σκεύος και τους ζεματισμένους γίγαντες, («ελέφαντες»). Μετά από 1 ώρα μαγειρέματος σε χαμηλή ένταση, αλατοπιπέρωσα, κατέβασα την κατσαρόλα από την φωτιά και προθέρμανουμε στους 180 βαθμούς με αέρα τον φούρνο.
Σε ένα ταψάκι προσθέτουμε μπόλικο ελαιόλαδο, κολοκυθάκι κομμένο σε μικρά κυβάκια, (αν είχα θα έβαζα και καρότο), καθαρισμένα ψημένα κάστανα από τον καταψύκτη και μια γλυκιά πράσινη πιπεριά.
Αδειάζουμε τα φασόλια στο ταψάκι, συμπλήρωσα λίγο βραστό νερό να σκεπαστούν καλά, και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα, τα τελευταία λεπτά σε υψηλότερη θερμοκρασία για να καψαλιστεί η επιφάνεια του φαγητού.
Η συνταγή είναι από Zafeirios Chatzichalkias – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Έχουμε χιλιάδες επιλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!