Συνταγές
Τα Λαζαράκια επιστρέφουν – Εύκολη, πασχαλινή συνταγή για αφράτα σταφιδόψωμα
Η Συνταγή είναι από Dimitris Sipidias – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κτγ. ξηρή μαγιά
1 κτγ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κτγ. εκχύλισμα βανίλιας
μισό κτγ. μαχλέπι
100 ml. πορτοκαλάδα με ανθρακικό
50 ml. χλιαρό νερό
50 ml. αραβοσιτέλαιο
150 γρ. σταφίδες
γαρύφαλλα για την διακόσμηση
μελόνερο, (μισό ποτήρι χλιαρό νερό, 1 κτσ μέλι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τις σταφίδες.
Ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά και βάζουμε την ζύμη να φουσκώσει 1 ώρα, (εγώ την βάζω σε σβηστό φούρνο, που έχω προθερμάνει στους 70 βαθμούς για 4 λεπτά).
Αφού φουσκώσει τις προσθέτουμε την σταφίδες και την αφήνουμε άλλη μισή ώρα να ξαναφουσκούσει.
*Τις σταφίδες τις μουλιάζω σε ζεστό νερό για 15 λεπτά και τις στραγγίζω.
Πλάθουμε τα λαζαράκια όπως δείχνω στο βίντεο.
Τους βάζουμε τα γαρύφαλλα για μάτια, τα αλείφουμε με το μελόνερο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165 -170 βαθμούς για 20-23 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και όσο είναι ζεστά, τα αλείφουμε με λίγο μελόνερο ακόμα, για να παραμείνουν αφράτα.
Η Συνταγή είναι από Dimitris Sipidias – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!