Συνταγές
Για τα πιο νόστιμα, σπιτικά και πολύ αρωματικά ελιόψωμα – σταφιδόψωμα
Η Εκτέλεση είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χλιαρό νερό, ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, μισό ποτ. ηλιέλαιο, 2 κτγ. αλάτι, 2 φακελάκια μαγιά, 800 γραμμάρια αλεύρι και 2 κτσ. ζάχαρη για τη μισή ζύμη με τα σταφιδόψωμα
250 γρ. ελιές, λίγο ρίγανη, 250 γρ. σταφίδες και λίγο κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό και τη μαγιά, ανακατεύουμε ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το χυμό,το αλάτι.
Τέλος το αλεύρι, ζυμώνουμε γίνεται ομοιόμορφη ελαστική ζύμη, αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα.
Στη συνέχεια κόβουμε σε δύο μέρη και ανοίγουμε με το χέρι τη διάμετρο όσο μία πίτσα, μεγάλη βάζουμε τις ελιές, και την ρίγανη, κλείνουμε σε ρολό και κόβουμε όσο δύο δάχτυλα, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, πατάμε ελαφρώς από πάνω, το κάνουμε ρολό και κόβουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 22 με 25 λεπτά στον αέρα το ίδιο γίνεται και με τις σταφίδες και κανέλλα.
*Θα μπορούσαμε να τα κάνουμε και με ταχίνι σοκολάτας.
Συνταγή της Maria kazdagli
Η Εκτέλεση είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!