Συνταγές
Ξυδάτα άσπρα μανιτάρια στη σχάρα. Είναι απίστευτα νόστιμα και ωραίος μεζές…
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
Μανιτάρια άσπρα βουνού
Λευκό ξύδι
Λίγο χοντρό αλάτι
Γυάλινες μπουκάλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκουπίζουμε ελαφρά με ένα βουρτσάκι τα μανιτάρια μας, τα ξεπλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα τα μεγάλα, στα δύο τα μικρότερα.
Βράζουμε νερό με λίγο αλάτι και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ξαφρίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσωπικά τα βράζω για 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Σε γυάλινες μπουκάλες ρίχνουμε λίγο αλάτι, περίπου 1 κτγ. λίγο ξύδι ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε λευκό ξύδι ίσα που να τα καλύπτει. Σφραγίζουμε και τα αφήνουμε λίγες μέρες στην αποθήκη μας.
Όταν θέλουμε να τα σερβίρουμε τα ξεπλένουμε, ρίχνουμε ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.
Τα μεγάλα μανιτάρια αν θέλουμε τα ψήνουμε στη σχάρα.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΑΦΡΑΤΑ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ, ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΝΕΛΑΣ.
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ Η ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΑΛΕΥΡΙ ΟΠΩΣ ΤΟ Νο1 ΤΟΥ ΑΙ ΓΙΩΡΓΗ
130 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
180 ΓΡ. ΝΕΡΟ
150 ΓΡ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ
100 ΓΡ. ΗΛΙΕΛΑΙΟ
10 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
1 ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
1 ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
35 ΓΡ. ΜΑΓΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ, 3 ΚΟΥΤ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ , ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ. ΕΚΤΟΣ ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ.
ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ 4 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ 2 ΣΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ. ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ.
ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΑ ΣΚΟΥΡΟ. ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ 30 ΛΕΠΤΑ.
ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ 100 ΓΡ. ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΠΛΑΘΟΥΜΕ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ 45 ΜΕ 50 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ. ΨΗΝΟΥΜΕ 25 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ.
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.