Συνταγές
Θαυμάσια κουλουράκια Θεσσαλονίκης χωρίς σουσάμι για όλες τις ώρες
Η Συνταγή είναι από κ. Joannaa Tasi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις(5 1/2 κούπες περίπου)
80γρ ζάχαρη(1/2 φλ. τσαγιού)
30γρ μαγιά νωπή
100γρ λάδι(3/4 φλ. τσαγιού)
1 κ.σ αλάτι
500γρ νερό χλιαρό(1 1/2 κούπα)
Σουσάμι για το πασπάλισμα
φέτα(αν τα κάνουμε γεμιστά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε το λάδι,την ζάχαρη,το αλάτι και την μαγιά διαλυμένη στο χλιαρό νερό
Παίρνουμε λίγο λίγο το αλεύρι από τα πλάγια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30 λεπτά
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 24 μπαλάκια,τα ανοίγουμε σε μπαστουνάκια και ενώνουμε τις άκρες τους ώστε να γίνουν στρογγυλά σαν δαχτυλίδια
Αν θέλήσουμε να τα γεμίσουμε με φέτα ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τα μπαλάκια σε ενα μακρόστενο φύλλο,βάζουμε την φέτα,το τυλίγουμε σε μπαστουνάκι(βρέχοντας τα χέρια μας με νερό) και ενώνουμε και πάλι τις δυο άκρες
Η Συνταγή είναι από κ. Joannaa Tasi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.