Συνταγές
Το ελαφρύ επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα ! Δροσερό γλυκό με δύο κρέμες βανίλια και πορτοκάλι.
Αυτό το γλυκό είναι ελαφρύ και πολύ δροσερό. Έχει γίνει το αγαπημένο μου αφού είναι πολύ νόστιμο αλλά και πολύ εμφανίσιμο! Προγραμμάτισε να το φτιάξεις σύντομα γιατί θα το κάνεις πολλές φορές μέσα στο καλοκαίρι!
Υλικά
Για την Κρέμα πορτοκαλιού
1 λίτρο χυμό πορτοκάλι φρέσκο ή του εμπορίου
10 κουταλιές ζάχαρη
10 κουταλιές κορν φλάουρ
Πτι μπερ
Για την Kρέμα βανίλιας
10 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια
10 κουταλιές ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την κρέμα πορτοκαλιού. Διαλύουμε την ζάχαρη και το κορν φλάουρ στον χυμό πορτοκαλιού.
Στη συνέχεια, τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
Έπειτα, λαδώνουμε μία φόρμα για κέικ και απλώνουμε την κρέμα που μόλις φτιάξαμε ενώ την καλύπτουμε με πτι μπερ.
Συνεχίζουμε με την κρέμα βανίλιας. Διαλύουμε την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου στο κρύο γάλα.
Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα. Όταν είναι έτοιμη την απλώνουμε στην φόρμα.
Κατόπιν, σκεπάζουμε με μία μαγειρική μεμβράνη (να ακουμπάει στην κρέμα) και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα και προαιρετικά διακοσμούμε με σαντιγί και λίγη τριμμένη καρύδα.
Έτοιμο το γλυκό μας! Καλή απόλαυση!
Ακολουθεί η συνταγή στο βίντεο παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!