Connect with us

Συνταγές

Για μια γλυκιά ζωή.. Καρυδόπαστα και εκμέκ

Published

on

347248126 10232280756941781 1042892632680184522 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Tzela Antonopoulou
ΥΛΙΚΑ
7 αβγα χωρισμενα κροκους -ασπραδια
1 φλ. ζαχαρη
1 φλ. σιμιγδαλι ψιλο
3/4 φλ.αλευρι
1 κ.σ γεμάτη κακάο
1 φλ. καρυδια ψιλοκομμενα
1 κ.σ κοφτη μπεικιν παουντερ
1 κ.γ γεματο κανελα
1/4 κ.γ γαρυφαλλο
1/2 φλ κονιακ
ξυσμα απο ενα μικρό πορτοκαλι
μια καλή πρέζα αλατι

Για το σιρόπι
650γρ ζαχαρη
2 1/2 ποτηρια νερο
1 κ.σ χυμο λεμονιου

Για την κρέμα
6 φλ. γάλα
8 κ.σ ζάχαρη
5 κ.σ γεματούτσικες κορν φλάουρ
2 αβγά
2 βανίλιες
2 κ.σ βούτυρο
1 κ.γ μπεικιν
350 ml κρεμα γάλακτος σε σαντιγί

Για τη γκαναζ σοκολάτας
400γρ σοκολατα κουβερτουρα
300 γρ γάλα εβαπορέ
2 κ.σ μελι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινω με το σιροπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζω επίσης την κρέμα για να κρυώνει.

Βάζω σε μία κατσαρόλα το γάλα και τη ζάχαρη να κάψουν.
Κρατάω λίγο κρύο γάλα από το σύνολο της συνταγής , όπου θα διαλύσω το κορν φλαουρ μαζί με τα αβγά και τις βανίλιες ( τα ανακατεύω καλά όλα μαζί).

Αφού κάψει το γάλα γυρίζω το μίγμα με το κορν φλαουρ και τα αβγά στην κατσαρόλα και ανακατεύω μεχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο.

Τέλος προσθέτω πασπαλιστα το μπέικιν και ανακατεύω αρχικά επιφανειακά μέχρι να διαλυθεί και να αφρίσει και έπειτα το ενσωματώνω μέσα στην κρέμα.
Σκεπάζω την κρέμα καλά με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη …μόλις πέσει η θερμοκρασία της την βάζουμε στο ψυγείο.

Ωστόσο ξεκινάω να φτιάχνω την καρυδόπιτα.
Ανακατευω σε ενα μπωλ σιμιγδαλι ,αλευρι, κακάο , μπεικιν, ξύσμα πορτοκαλιου και κανελογαρυφαλλα μαζι.

Στον καδο του μιξερ χτυπω με μια πρεζα αλατι τα ασπραδια σε σφιχτή μαρεγκα.
Τα βαζω στην ακρη για αργοτερα σε ενα άλλο καθαρο μπωλ.

Στον ιδιο καδο που χτύπησα τα ασπράδια βαζω τους κροκους και τη ζαχαρη και χτυπω σε δυνατη ταχυτητα μεχρι να αφρατεψουν και να γινουν σαν κρεμα!!
Χαμηλωνω ταχυτητα και προσθετω εναλλαξ σιμιγδαλι και κονιακ μεχρι να τελειωσουν τα υλικα!!!Ξεκινω με τα στερεά υλικά.

Διπλωνω απαλα τη μαρεγκα μου στο μειγμα των αβγων προσεχοντας να μην πεσει ο ογκος.
Τελος προσθετω και τα καρυδια.
Βουτυρωνω ενα ταψι 35 *40 και ριχνω την καρυδοπιτα μεσα .

Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 45 – 50 λεπτά περίπου.
Βγαζω και σιροπιαζω αμέσως με το κρυο σιροπι
Αφήνω στην άκρη να τραβήξει το σιρόπι και να κρυώσει.

Αφού κρυώσει το γλυκό παίρνω την κρύα κρέμα , την αφρατευω με ένα σύρμα και χτυπάω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί .
Ενσωματώνω απαλά απαλά με μια μαριζ τη σαντιγί μέσα στην κρέμα(προσέχω να μην χάσει τον όγκο της )

Απλωνω την κρέμα μου στην καρυδόπιτα.
Βάζω στο ψυγείο να κρυώσει για 1-2ωρες.

Ετοιμάζω τη γκαναζ
Βαζω σε δυνατη φωτια το γάλα να κάψει.

Τραβω απο τη φωτια και προσθετω την κουβερτουρα.
Ανακατευω μεχρι να ομογενοποιηθει καλα η σοκολατα και προσθετω το μελι.

Ανακατευω καλα και αφηνω να πεσει η θερμοκρασια της.
Απλώνω στην καρυδόπιτα.

Αν θελω στολιζω με ροζετες σαντυγης και καρύδια!

Η επιτυχία ειναι να μεινει το κανταιφι κριτσανιστό κι οχι να λασπώσει.Νομίζω το πέτυχα ..Το τέλειο γλυκό.

Εκμέκ κανταιφι

Κανταιφι 750γρ
Βουτυρο adoro 375γρ

Για το σιροπι
Ζαχαρη 1 κιλο
Νερό 2 ποτήρια
Λεμονι 3κουτ.σουπας

Για την κρεμα
Γαλα 2λιτρα
Ζαχαρη 240γρ
Ανθος αραβοσιτου 120γρ
Κροκοι 6
Αλατι 1 πρεζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξενω καλα το κανταιφι σε μεγαλο ταψι βαζω το βουτυρο σε μπουκιτσες και το ψηνω στους 180 για 25 με 30 λεπτα.Ετοιμαζω το σιροπι (βρασιμο 5 λεπτα) και σιροπιαζω κρυο κανταιφι ζεστο σιροπι.χτυπαω τους κροκους με τη ζαχαρη λιγο απο το γαλα και το ανθος αραβοσιτου.

το υπολοιπο γαλα το βαζω να ζεσταθει σε κατσαρολα .ριχνω μεσα το μιγμα με τ αυγα κι ανεκαυευω συνεχεια μεχρι να γινει μια ωραια κρεμα.

Περιχυνω στο σιροπιασμενο κανταιφι κι αφηνω να κρυωσει.Απο πανω χτυπαω κρεμα γαλακτος με αχνη σε σαντιγυ και στολιζω .Απο πανω βαζω αμυγδαλακι φιλε

Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές2 ώρες ago

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών στο φούρνο χωρίς λάδι – χορτοφαγικά και θρεπτικά

Συνταγές4 ώρες ago

Στριφτή τυρόπιτα κιχί από την Βόρεια Ελλάδα

Συνταγές18 ώρες ago

Τα παιδιά θα το αγαπήσουν! Εύκολο και Δροσερό σιροπιαστό γλυκό με μία τέλεια κρέμα

Συνταγές20 ώρες ago

Σπιτικές λεμονάδες από φρέσκο χυμό λεμόνι – καλή σας απόλαυση

Συνταγές22 ώρες ago

Τέλειο απολαυστικό γλυκό – ένα ανάλαφρο ρεβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα

Συνταγές24 ώρες ago

Παραδοσιακά και ελληνικά – ντολμαδάκια στη γάστρα με φρέσκα μυρωδικά, ρύζι και πλιγούρι

Συνταγές1 ημέρα ago

Τόσο εύκολο! Ελάτε να φτιάξουμε μια ταπεινή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη χορτόπιτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Από τις ζύμες που δεν αλλάζω με τίποτα! Γίνεται πάρα πολύ τραγανή

Συνταγές1 ημέρα ago

Φοβερά κουλουράκια με βούτυρο γάλακτος

Συνταγές2 ημέρες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραίο και δροσερό γλυκάκι – κρέμα ψυγείου με ανανά για κάθε εορταστικό τραπέζι

Γλυκα2 ημέρες ago

Καταπληκτικό γλυκό στο ποτήρι με τσουρέκι που περίσσεψε!

Συνταγές2 ημέρες ago

Μπουκιά και απόλαυση! Σουπιές με σπανάκι και άγριο μάραθο

Συνταγές2 ημέρες ago

Ό,τι χρειάζεσαι για τα πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί με χαρούπι υγιεινό και πολύ νόστιμο

Συνταγές2 ημέρες ago

Θεϊκές ταλιατέλες με σπανάκι

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές3 ημέρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές3 ημέρες ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

Συνταγές3 ημέρες ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

Συνταγές4 ημέρες ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν υπερβάλω καθόλου! Το γευστικό και δροσερό cheesecake που χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους

Συνταγές4 ημέρες ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

Γλυκα4 ημέρες ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

Exit mobile version