Συνταγές
Απλό και νόστιμο! Πατάτες γιαχνί με χωριάτικο λουκάνικο κ τυρί γκούντα
Η συνταγή είναι από Dimitra Fili – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-6 μέτριες πατάτες
-1 χωριάτικο λουκάνικο μεγάλο
-1 κρεμμύδι
-1 σκελίδα σκόρδου
-4 τριμμένες ντομάτες
-λάδι
-αλάτι, πιπέρι, κόκκινη γλυκιά πάπρικα, ρίγανη
-τυρί γκούντα
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε τις πατάτες, το λουκάνικο κομμένο, αφήνουμε 3-4 λεπτά, ρίχνουμε και τις ντομάτες κ’ βάζουμε νερό, τα μπαχαρικά και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 30-35 λεπτά περίπου! Ζεστό όπως είναι μετά βάζουμε και το τυρί και λιώνει αμέσως!
Η συνταγή είναι από Dimitra Fili – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πιτάκια γλυκοπατάτας με ζάχαρη.. Μία παραδοσιακή συνταγή από τα Κανάρια Νησιά
Υλικά
-500 γρ. αλεύρι MISTIDES
-1/2 φλ. βούτυρο
-1 κρόκο αυγού,
-1 κ.γ ζάχαρη,
-1 πρέζα αλάτι,
-1 φλ. λευκό κρασί
Για τη γέμιση
-500 γρ. γλυκοπατάτες
-75 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
-λίγη κανέλα
-2 κ.γ ζάχαρη
-½ λεμόνι ξύσμα
-λίγο γλυκάνισο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τον κρόκο του αυγού, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κρασί μαζί, προσθέτοντας αρκετό νερό για να κάνει μια λεία ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση.
Βράζουμε με τη φλούδα τις γλυκοπατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Παίρνουμε τη ζύμη την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε με το ποτήρι στρογγυλά πιτάκια.
Με ένα μικρό κουτάλι βάζουμε γέμιση στο κέντρο από το πιτάκι και το κλείνουμε ενώ με ένα πινέλο το σφραγίζουμε ουσιαστικά με αυγό. Τηγανίζουμε τα πιτάκια μας και όταν τελειώσουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.