Συνταγές
Θέλεις γλυκό χωρίς τύψεις; Μια πανεύκολη συνταγή για το πιο δροσιστικό γλυκό
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το δροσιστικό γλυκό χωρίς τύψεις, χωρίς ζάχαρη.
1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ, αυτά χωρίς ζάχαρη
Κρέμα ζαχαροπλαστικής δική μου με 1 λίτρο γάλα, 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή στέβια ζάχαρη, μισό φλιτζάνι του τσαγιού κορν φλάουρ και 3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό, στο τέλος αφού πήξει και 2 καψουλάκια βανίλια.
Για την δεύτερη κρέμα με χυμό από 9 φρούτα μήλο, ροδάκινο, πορτοκάλι, σταφύλι, ανανά γκρέιπ φρουτ, ακτινίδιο, ποσιον, μάγκο, το χυμό από 1 φυσικό πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού, μισό φλιτζάνι του τσαγιού κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και 1 κουταλάκι του γλυκού ζελέ φράουλα μέσα στην κρέμα.
Εκτέλεση
Βουτάω τά μπισκότα μέσα σε λίγο από το χυμό και τα στρώνω σε ορθογώνιο μπωλ. Γεμίζω μισό φλιτζάνι του τσαγιού από την κρέμα ζαχαροπλαστικής που έφτιαξα και λιώνω μέσα μισή σοκολάτα υγείας με στέβια αμυγδάλου είχα. Την στρώνω επάνω στα μπισκότα.
Ύστερα ρίχνω όλη την κρέμα ζαχαροπλαστικής, βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Ύστερα στρώνω από πάνω την δεύτερη κρέμα από το χυμό, στολίζω με λίγες φρέσκες φράουλες, και ακτινίδιο, βάζω στο ψυγείο να παγώσει το γλυκό και στην συνέχεια κόβουμε και απολαμβάνουμε.
Να πω ότι δεν βρήκα σαβαγιάρ μπισκότα να φτιάξω το γλυκό όπως η Σουλίτσα Λεβέντη, όμως και έτσι έγινε υπέροχο και ευχαριστώ πολύ την Σούλα Λεβέντη για την ωραία συνταγή που πήρα ιδέα και το έφτιαξα.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει.
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Ικαριώτικα μαραθοπιτάκια.
Αυτή την φορά τά μαραθοπιτάκια είναι αυθεντική συνταγή και τηγανητα ώστε να γίνονται τραγανά.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη.
1 κούπα αλεύρι γοχ.
1 σφηνάκι λευκό ξύδι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
Λίγο αλατάκι
Καί μισή κούπα νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Για τον πάγκο άνοιξα φύλλο με λίγο νισεστέ. Αφήνω την ζύμη στον πάγκο σκεπασμένη με μεμβράνη για 1 ώρα και ύστερα ανοίγω φύλλο.
Κόβω σε ορθογώνια κομμάτια όσο γίνεται, βάζω στην μέση από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση, και ρολάρω όπως στην φωτογραφία, πατάω τις άκρες με πηρούνι για να σφραγίζουν.
Τηγανίζω μέσα σε μπόλικο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και βγάζω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν πρώτα.
Για την γέμιση..
Μάραθο, κρεμμύδι ξερό και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ελάχιστη καυκαλήθρα όλα από το κήπο, και λίγο κολοκύθα πορτοκαλί σε κυβάκια, καθώς και τυρί φέτα, ελαιόλαδο και σωταρισμένα σε κατσαρολάκι για 10′ και ψιλοκομμένα όλα.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.