Ορεκτικα
Πιτάκια πολύ νόστιμα, γίνονται εύκολα και γρήγορα γι’αυτό και πρέπει να τα δοκιμάσεις σίγουρα
Πολύ ωραία γεμιστά πιτάκια και το σχέδιο φανταστικό μόλις τα δουν θα ενθουσιαστούν.
Ενα κόσμημα στο τραπέζι σας, από γεύση, χρώμα και εμφάνιση!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-ελαιόλαδο
-500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
-αλάτι- πιπέρι
-ρίγανη- θυμάρι
-100 γρ. σάλτσα ντομάτας
-100 γρ. κέτσαπ πιπεριάς
-100 ml. νερό
-μαϊντανό ψιλοκομμένος
-ψητές πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
-300 γρ. τυρί κρέμα
-500 γρ. φύλλα κρούστας
-1 αυγό
-20 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή σωτάροντας το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε προσθέσει ελαιόλαδο.
Οταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο, ρίχνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε ανακατεύοντας ελαφρά να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, την σάλτσα ντομάτας, το κέτσαπ, το νερό και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντας ελαφρώς.
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ, τον μαιντανό, τις ψητές πιπεριές και το τυρί κρέμα.
Στρώνουμε στον πάγκο 3 ή 4 φύλλα κρούστας και με το κουτάλι βάζουμε ποσότητα από το μίγμα του κιμά στην μία πλευρά.
Τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό με την βοήθεια και του πλάστη, και στη συνέχεια τσαλακώνουμε το ρολό πιέζοντας τα άκρα του προς τα μέσα. Αφαιρούμε τον πλάστη και δίνουμε στο ρολό μορφή σαλιγκαριού.
Στο κέντρο που έχει δημιουργηθεί στα πιτάκια, προσθέτουμε ποσότητα από την κρέμα.
Βάζουμε τα πιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε ένα αυγό με 20 γρ. βούτυρο και με το πινέλο, αλείφουμε το φύλλο στα πιτάκια.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην εστία πάνω- κάτω μέχρι τα πιτάκια να πάρουν χρώμα.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς..
Tα “Πιτάκια “ είναι έτοιμα!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι για περισσότερα:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!