Συνταγές
Πεντανόστιμες και λαχταριστές πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες!
Η συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρειαζόμαστε 4 μελιτζάνες , 4 πατάτες , 2 πιπεριές Φλωρίνης και 1 Πράσινη πιπεριά, 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη , 5 κτσ. ελαιόλαδο , 1 δαφνόφυλλο , 1 κτσ. πελτέ ντομάτας , λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και λίγο νερό!
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλες μπουκιές και τις αφήνουμε για 10΄ σε μπολ με νερό.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα, 2 πιπεριές Φλωρίνης και 1 πιπεριά πράσινη κομμένες σε λωρίδες.
Στύβουμε τις μελιτζάνες από το νερό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το σκόρδο για 2΄.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε τα υλικά, να λαδωθούν.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη.
Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1,5 φλυτζάνι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο ραγού και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 25΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.
Όταν μελώσει το φαγητό, είναι έτοιμο να το απολαύσουμε. Το σερβίρουμε πάντα ζεστό με φέτα!
Η συνταγή είναι από Fotini Bahatouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Υπέροχα και αφράτα κουλουράκια βανίλιας – βουτύρου.
Η συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-400 γρ. αλεύρι γοχ.
-200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου, πολύ μαλακό
-130 γρ. άχνη
-1 αυγό + ένα για επάλειψη
-40 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
-40 γρ. ελαιολαδο
-1/2 κτγ. μπέικιν
-1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά στο χέρι ή με μίξερ. Βάζουμε στο ψυγείο για μια περίπου ώρα για να πλάθονται εύκολα.
Κάνουμε ότι σχέδια κουλουράκια θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόχαρτο.
Χτυπάμε και ένα αυγό με λίγο νερό ή γάλα και αλείφουμε από πάνω τα κουλουράκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 150-160 βαθμούς, για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε, διπλασιάζετε κλπ. τα υλικά.
Η συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.