Συνταγές
Τέλειο νηστίσιμο φαγητό πατάτες γιαχνί με σέλινο και λεμόνι
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο πατατες
500γρ σελενο σε κομμενα κλοναρια
2 μεγαλα κρεμμυδια
4 κουταλιές της σούπας σπιτική σάλτσα ή του εμπορίου
2 κουταλιες σουπας μπελτε
Χυμό από 1 λεμονι
Αλατι πιπερι λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοψτε σε κλαρακια τον σελινο κ βραστε τον για 3 λεπτα σε καυτο νερο
Σε κατσαρολα βαλτε το λαδι τσιγαριστε τα κρεμμυδια ριξτε την σάλτσα τον μπελτε διαλυμενο με νερο το αλατι το πιπερι και βραστε για 5 λεπτα
Προσθεστε τις πατατες και το σελινο!! βαλτε νερο τοσο οσο να σκεπαζει τις πατατες
Μαγειρεψτε το φαγητο για 40 λεπτα
3 λεπτα πριν το σβησιμο προσθεστε το λεμονι
Σερβιρετε με ζεστο ψωμι και αν δεν νηστευετε με φετα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για λαχταριστό και ζηλευτό κατσικάκι με πατάτες στον φούρνο
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κατσικάκι
Πατάτες
χυμό από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1 λεμόνι
Φρέσκο θυμάρι
Αλάτι πιπέρι λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα το κατσικάκι μου στην γάστρα με αλάτι πιπέρι λίγο λάδι και λίγο νερό να ψηθεί λιγο απο την μια πλευρά περίπου στους 200 βαθμούς. Μετα το γυρνάμε από την αλλη βάζουμε γύρω γύρω τις πατάτες τον χυμό από τα πορτοκάλια το λεμόνι και το θυμάρι
Συμπληρώνουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να ψηθεί το κρέας μιάμιση ώρα περίπου
Λίγο πριν το τέλος ξεσκεπάζουμε να πάρει χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.