Γλυκα
Απίθανο γλυκό μιλφέιγ σκέτη υπερπαραγωγή
Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτα, ζάχαρη κρυσταλλική, και λίγα αμύγδαλα. Αυτά τα άλεσα στο multi.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ:
1000ml. γάλα πλήρες, 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 80γρ. κόρν-φλάουερ, 80γρ. βούτυρο παγωμένο, 2 αυγά ολόκληρα, και 6 κρόκους, 1κτγ. γεμάτη σιρόπι βανίλιας.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε το γάλα και ρίχνουμε την μισή από την ποσότητα της ζάχαρης και την βανίλια. Σέ ένα άλλο σκεύος βάζουμε τα αυγά τους κρόκους τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν-φλάουερ τα ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί να μην μείνουν γρομπαλάκια. Αφού έχει ζεσταθεί το γάλα βάζουμε λίγο-λίγο στο σκεύος με τα αυγά.
Και ανακατεύουμε. Όταν ζεσταθούν τα αυγά τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα και με έναν αυγοδάρτη τα ανακατεύουμε. Σέ λίγα λεπτά αυτή η κρέμα θα σφίξει. Όταν κάνει φουσκάλες την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το παγωμένο βούτυρο, την μεταγγίζουμε σέ ένα άλλο σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνεια όλη με μεμβράνη. Την αφήνουμε λίγη ώρα έξω να φύγει η μεγάλη θερμοκρασία της και την βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο. Όταν έχει σφίξει την βάζουμε στον κάδο του μίξερ και την δουλεύουμε έως ότου αφρατέψει.
Τώρα για τα φύλλα.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου, βάζουμε μέσα το φύλλο το τρυπάμε παντού με 1 ή 2 πιρούνια και το πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και τα αμύγδαλα. Το ψήνομαι στους 190 για 10 λεπτά, το βάζουμε το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ρίχνουμε πάλι ζάχαρη και τα τριμμένα αμύγδαλα. Το ψήνομαι για 20 λεπτά. Το βγάζουμε και το βάζουμε πάνω σέ μια σχάρα.
Για να μην νωπήσει. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο.
Τέλος μοντάρουμε το γλυκό. Αν θέλουμε το κάνουμε ατομικά. Η βάζουμε κρέμα σε όλο το φύλλο. Και το επαναλαμβάνουμε άλλες 2-3 φορές. Ρίχνουμε λίγο από το φύλλο που κόψαμε από τα πλάγια το θρυμματίζουμε και ρίχνουμε άχνη. Και τέλος το απολαμβάνουμε.
*Αυτό που κάνει την διαφορά είναι το αφράτεμα αφού πήξει. Είναι ακριβώς η δοσολογία του Στέλιου Παρλιάρου με μικρή διαφορά στο γάλα που αντικαθιστά 300 γραμμάρια με κρέμα γάλακτος για να γίνει η κρέμα πιο γευστική και παχιά! Τέλειο γλυκό! Κι από εμφάνιση σκίζει! Επαγγελματική δουλειά!
Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.