Connect with us

Γλυκα

Απίθανο γλυκό μιλφέιγ σκέτη υπερπαραγωγή

Published

on

363729575 2196335310757701 8625486384189574321 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτα, ζάχαρη κρυσταλλική, και λίγα αμύγδαλα. Αυτά τα άλεσα στο multi.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ:
1000ml. γάλα πλήρες, 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 80γρ. κόρν-φλάουερ, 80γρ. βούτυρο παγωμένο, 2 αυγά ολόκληρα, και 6 κρόκους, 1κτγ. γεμάτη σιρόπι βανίλιας.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε το γάλα και ρίχνουμε την μισή από την ποσότητα της ζάχαρης και την βανίλια. Σέ ένα άλλο σκεύος βάζουμε τα αυγά τους κρόκους τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν-φλάουερ τα ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί να μην μείνουν γρομπαλάκια. Αφού έχει ζεσταθεί το γάλα βάζουμε λίγο-λίγο στο σκεύος με τα αυγά.

Και ανακατεύουμε. Όταν ζεσταθούν τα αυγά τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα και με έναν αυγοδάρτη τα ανακατεύουμε. Σέ λίγα λεπτά αυτή η κρέμα θα σφίξει. Όταν κάνει φουσκάλες την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το παγωμένο βούτυρο, την μεταγγίζουμε σέ ένα άλλο σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνεια όλη με μεμβράνη. Την αφήνουμε λίγη ώρα έξω να φύγει η μεγάλη θερμοκρασία της και την βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο. Όταν έχει σφίξει την βάζουμε στον κάδο του μίξερ και την δουλεύουμε έως ότου αφρατέψει.

Τώρα για τα φύλλα
.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου, βάζουμε μέσα το φύλλο το τρυπάμε παντού με 1 ή 2 πιρούνια και το πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και τα αμύγδαλα. Το ψήνομαι στους 190 για 10 λεπτά, το βάζουμε το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ρίχνουμε πάλι ζάχαρη και τα τριμμένα αμύγδαλα. Το ψήνομαι για 20 λεπτά. Το βγάζουμε και το βάζουμε πάνω σέ μια σχάρα.

Για να μην νωπήσει. Το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο.
Τέλος μοντάρουμε το γλυκό. Αν θέλουμε το κάνουμε ατομικά. Η βάζουμε κρέμα σε όλο το φύλλο. Και το επαναλαμβάνουμε άλλες 2-3 φορές. Ρίχνουμε λίγο από το φύλλο που κόψαμε από τα πλάγια το θρυμματίζουμε και ρίχνουμε άχνη. Και τέλος το απολαμβάνουμε.

*Αυτό που κάνει την διαφορά είναι το αφράτεμα αφού πήξει. Είναι ακριβώς η δοσολογία του Στέλιου Παρλιάρου με μικρή διαφορά στο γάλα που αντικαθιστά 300 γραμμάρια με κρέμα γάλακτος για να γίνει η κρέμα πιο γευστική και παχιά! Τέλειο γλυκό! Κι από εμφάνιση σκίζει! Επαγγελματική δουλειά!

Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές5 ώρες ago

Φτιάχτε την καλύτερη συνταγή για κουλουράκια – είναι μαλακά μέσα, γίνονται εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές5 ώρες ago

Ρυζόγαλο – το αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες που γίνεται ανάρπαστο!

Συνταγές7 ώρες ago

Πεντανόστιμο μπακαλιάρος πλακί με πατάτες – επειδή η παράδοση το θέλει!

Συνταγές9 ώρες ago

Εύκολο σάμαλι και νηστίσιμο με άρωμα μαστίχας!

Συνταγές11 ώρες ago

Εύκολα παραδοσιακά μελιτίνια Σαντορίνης κατευθείας από τις Κυκλάδες

Συνταγές13 ώρες ago

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών στο φούρνο χωρίς λάδι – χορτοφαγικά και θρεπτικά

Συνταγές15 ώρες ago

Στριφτή τυρόπιτα κιχί από την Βόρεια Ελλάδα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα παιδιά θα το αγαπήσουν! Εύκολο και Δροσερό σιροπιαστό γλυκό με μία τέλεια κρέμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Σπιτικές λεμονάδες από φρέσκο χυμό λεμόνι – καλή σας απόλαυση

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλειο απολαυστικό γλυκό – ένα ανάλαφρο ρεβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Παραδοσιακά και ελληνικά – ντολμαδάκια στη γάστρα με φρέσκα μυρωδικά, ρύζι και πλιγούρι

Συνταγές2 ημέρες ago

Τόσο εύκολο! Ελάτε να φτιάξουμε μια ταπεινή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη χορτόπιτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Από τις ζύμες που δεν αλλάζω με τίποτα! Γίνεται πάρα πολύ τραγανή

Συνταγές2 ημέρες ago

Φοβερά κουλουράκια με βούτυρο γάλακτος

Συνταγές2 ημέρες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραίο και δροσερό γλυκάκι – κρέμα ψυγείου με ανανά για κάθε εορταστικό τραπέζι

Γλυκα2 ημέρες ago

Καταπληκτικό γλυκό στο ποτήρι με τσουρέκι που περίσσεψε!

Συνταγές2 ημέρες ago

Μπουκιά και απόλαυση! Σουπιές με σπανάκι και άγριο μάραθο

Συνταγές2 ημέρες ago

Ό,τι χρειάζεσαι για τα πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί με χαρούπι υγιεινό και πολύ νόστιμο

Συνταγές3 ημέρες ago

Θεϊκές ταλιατέλες με σπανάκι

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές3 ημέρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές3 ημέρες ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

Συνταγές4 ημέρες ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

Συνταγές4 ημέρες ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

Exit mobile version