Συνταγές
Ζωγραφιά! Μόλις τελείωσαμε τα πιο νόστιμα ατομικά μιλφέιγ
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Φτιάχνω πρώτα την ΚΡΕΜΑ:
Υλικά:
1 λίτρο γάλα φρέσκο, 6 κτσ. ζάχαρη, 4 κτσ. γεμάτες κορν φλάουρ, 2 κτσ. γεμάτες αλεύρι, 1 βανίλια, 50 γρ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζω λίγο γάλα σε ένα μπολ.
Ρίχνω μέσα το κορν φλαουρ και το αλεύρι και τα ανακατεύω.
Βάζω το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνω το μίγμα κορν-αλευρι και ανακατεύω στο χαμηλό μέχρι να πήξει.
Την κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω μέσα την βανίλια και το βούτυρο σε κομματάκια.
Αφήνω να λιώσει μόνο του και στην συνέχεια την ανακατεύω! Βάζω πάνω την διάφανη μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει.
Ετοιμάζω και την ΣΑΝΤΙΓΎ:
Χτυπάω 500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος με 3 κτσ. ζάχαρη άχνη
Και ξεκινάω ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Παίρνω το πυρέξ! Ανοίγω τα σφολιατίνια.
Βάζω στον πάτο του πυρέξ μια σειρά σφολιατίνια.
Ρίχνω την κρύα κρέμα αφού προηγουμένως την αφρατεύω με το μίξερ! Κλείνω με μια σειρά σφολιατίνια.
Τέλος βάζω απαλά την σαντιγύ και τρίβω πάνω σφολιατίνια.
Τελειώνω ρίχνοντας πάνω άχνη ζάχαρη.
Και το βάζω στο ψυγείο.
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!