Γλυκα
Αυτό είναι το μιλφέιγ που θα σκίζει
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέιγ + το αντίστοιχο γάλα
1 φάκελο γκαρνί + το αντίστοιχο γάλα
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψάκι και το τρυπάμε με ένα πιρούνι, το ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα! Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 3 κομμάτια.
Βάζουμε σε ένα τετράγωνο τσέρκι το ένα κομμάτι σφολιάτα, έχουμε χτυπήσει την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το αντίστοιχο γάλα μέχρι να πήξει και στρώνουμε την μισή κρέμα επάνω στην σφολιάτα, μετά βάζουμε ακόμα ένα κομμάτι σφολιάτα και την υπόλοιπη κρέμα.
Χτυπάω το ένα φακελάκι γκαρνί με το αντίστοιχο γάλα να γίνει σαντιγί και το στρώνουμε πάνω από την κρέμα. Σπάζουμε το τελευταίο κομμάτι σφολιάτα με το χέρι και το ρίχνουμε πάνω από το γκαρνί, πασπαλίζω με άχνη και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για το γλυκό με τα χίλια φύλλα! Μιλφέιγ με αφράτη κρέμα.
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 πακέτα σφολιατίνια
ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα φρέσκο
3 κρόκους αυγών
4 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κτσ. γεμάτες αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
4 κτσ. βούτυρο
Ζεσταίνουμε γάλα με την ζάχαρη, ρίχνουμε διαλυμένο το κορν φλάουρ με το αλεύρι, μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε κρόκους βανίλια, βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε σφολιατίνια μια σειρά, επάνω την κρέμα, και τέλος σφολιατίνια.
Έχουμε σαντιγί χτυπημένη και την τοποθετούμε απάνω.
Τέλος θρυμματίζουμε μπόλικα σφολιατινια τα ρίχνουμε πάνω στην σαντιγί και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.