Συνταγές
Αγαπημένο ραβανί με ινδοκάρυδο – ένα υπέροχο ελαφρύ γλύκισμα
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτ.ζάχαρη
5 αυγά
1ποτ ηλιέλαιο
2-3 κουταλακια μπεικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 ποτ. ινδοκάρυδο (μια συσκευασία των 140γρ. αφήνουμε λίγο για στόλισμα)
1 ποτ γάλα
1 κσ γιαούρτι
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 ποτ.σιμιγδαλι χοντρό
1 ποτ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
Σιρόπι:
3 ποτ νερό
3 ποτ ζάχαρη
ξύσμα ή φλούδα λεμονιού
Να βράσει για 5 λεπτά.Κρύο το σιρόπι.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το ζάχαρη με τα αυγά καλά να αφρατέψουν Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε.
Βάζουμε το γάλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, βανίλια.Μετα το ινδοκάρυδο, σιμιγδάλι και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπεικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε.
Το ρίχνουμε στο pyrex .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς για 55 λεπτά.
Κρύο το σιρόπι.
Χαράζουμε για να απορροφήσει πιο καλά το σιρόπι. Βάζουμε ινδοκάρυδο από πάνω.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για εύκολο ραβανί. Απλά και αγαπημένα
Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Xristidi-Xatzidaki – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά,
2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι χοντρό,
1 ποτήρι του νερού αλεύρι ΑΠ ,
3/4 του ποτηριού λάδι ή βούτυρο (εγώ έβαλα γάλακτος),
μισό ποτήρι του νερού ζάχαρη,
1 χαρτάκι μπαικιν,
λίγο αλάτι,
1 ποτήρι νερό ,
ξύσμα από ένα λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα .Σε λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, συνεχίζουμε με το λάδι ή το βούτυρο λιωμένο (Όχι ζεστό),μετά την μαρέγκα, συνεχίζουμε με το μίγμα από αλεύρι +σιμιγδάλι +μπαικιν +αλάτι (Τα έχουμε ανακατέψει πριν)Και τέλος ρίχνουμε το νερό.
Στρώνουμε το μίγμα σε ταψί και ρίχνουμε πάνω αμύγδαλα φιλέ προαιρετικά).
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο = για 3/4.
Σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό, μία φλούδα λεμόνι να έχει και σάρκα, 3,4, σπυράκια μαστίχα. Το αφήνουμε να βράση 10 λεπτά, πετάμε την μαστίχα και το λεμόνι.
Σιροπιάζουμε το ένα κρύο και το άλλο ζεστό.
Η Συνταγή είναι από κ. Xristina Xristidi-Xatzidaki – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.