Συνταγές
Το γλυκό που θες για να κλείσει όμορφα το τραπέζι σου. Και το σημαντικότερο φτιάχνεται στο άψε σβήσε.
Την πρώτη φορά που έφτιαξα αυτή τη συνταγή για ραβανί, δεν έμεινε κομμάτι την δεύτερη ημέρα. Η συνταγή έχει σίγουρη επιτυχία και είναι δοκιμασμένη. Καλή επιτυχία!
Υλικά
Για το σιρόπι
700 γρ. ζάχαρη
700 γρ. νερό
Για τη ζύμη
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
150 ml. σπορέλαιο
200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
150 γρ. αλεύρι γοχ.
1 μπέικιν
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι για το ραβανί. Βράζουμε για 10 λεπτά το νερό και την ζάχαρη.
Συνεχίζουμε με τη ζύμη του γλυκού μας. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη αφρατέψουν.
Κατόπιν, προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
Απλώνουμε τη ζύμη που φτιάξαμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30×28 εκατοστών.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ: Όσο είναι καυτό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 6 ώρες εκτός ψυγείου πριν σερβίρουμε.
Την πρώτη φορά που έφτιαξα αυτό το ραβανί, δεν έμεινε κομμάτι μετά από τη δεύτερη ημέρα. Θα άλλαζες κάτι στη συνταγή ? Πες μου στα σχόλια.