Συνταγές
Ψωμάκι στο τηγάνι.. ζεστό κι αφράτο
Η Συνταγή είναι από Evi Empreizoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ξερή μαγιά
1 κουτ.σούπας ζάχαρη
225ml χλιαρό νερό
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 τηγάνι με καπάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την μαγιά με την ζάχαρη και ανακατεύουμε (με μια ξύλινη κουτάλα)…μετά το χλιαρό νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί καλά η μαγιά.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι ανακατεύουμε και έπειτα το αλάτι και τέλος ξανά το υπόλοιπο αλεύρι.
Το ζυμωνουμε καλά να γίνει ένα στρογγυλό ζυμαράκι.
Λαδωνουμε το τηγάνι και τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι το ζυμαράκι…….λαδωνουμε και το ζυμαράκι από πάνω παντού.
Σκεπάζουμε για 1 -1,5 ώρα μέχρι να φουσκώσει..
Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα με κλειστό καπάκι από την μία μεριά και πριν το γυρίσουμε λαδωνουμε την επιφάνεια που δεν έχει ψηθεί και το γυρνάμε να ψηθεί..σύνολο 14-15 λεπτά από δω και από εκεί έκανε να ψηθεί το ψωμάκι μου
Η Συνταγή είναι από Evi Empreizoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για yπέροχες λαχταριστές πίτες στο τηγάνι – ένα πολύ εύκολο και γρήγορο σνακ
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Kaloti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1 μισή ποτήρι νερου αλεύρι γ ο Χ
Μισό ποτήρι γάλα
Λίγο λάδι αλάτι ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό να γίνει μια ζύμη που να πλάθετε
Ανοιγουμε φύλο με νισεστε
Ραντίζουμε με βιταμμ λιωμένο το φύλλο και γεμίζουμε με ότι επιθυμείτε διπλώνουμε το φύλλο έτσι όχι ρόλο και ψήνουμε στο τιγανι σε σιγανή φωτιά
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Kaloti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για εύκολη πίτα με ότι έχουμε στο ψυγείο και ότι θέλουμε για τις βραδινές λιγούρες
Η Εκτέλεση είναι από κ. Γιώτα Πιπερτζή – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες φαρινα αλεύρι
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
200 γρ τυρί φέτα
10 φέτες ζαμπόν κομματάκια
1κουπα τυριά διάφορα εγώ έβαλα γκούντα και παρμεζάνα
1 πιπεριά κομμένη σε κυβακια 10 τοματινια κομμένα στη μέση
Λίγο λάδι 6 κουταλιές
Λίγο αλάτι πιπέρι ρίγανη
Μισό κουταλάκι μπαικιν
Σουσάμι και λίγο λάδι για το πασπαλισμα απο πανω.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και ρίχνουμε όλα τα υλικά στο τέλος το αλεύρι απλώνουμε το μίγμα σε λαδωμένο μέτριο ταψάκι η ζύμη είναι λίγο σφιχτή την απλώνουμε με ενα κουτάλι και βυθιζουμε τα τοματινια διασπαρτα
Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και πασπαλίζουμε με σουσάμι ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά ανάλογα το φούρνο αν θέλουμε βάζουμε λίγο τριμενη φρυγανιά στον πάτο του ταψιού πριν ρίξουμε το μίγμα γίνεται πιο τραγανή από κάτω
Η Συνταγή είναι από κ. Σούλα Λεβέντη – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.