Συνταγές
Γλυκό καραμέλας τριλετσε με απίθανη γεύση – πανεύκολο με 3 γάλατα
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
6 αυγα,250 γρ ζαχαρη, 350 γρ αλευρι,1 μπεικιν παουντερ,1 βανιλια
Χτυπαμε τα ασπραδια και ριχνουμε σιγα σιγα την ζαχαρη να φουσκωσει
Ριχνουμε ενα ενα τους κροκους-βανιλια
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ανακατευουμε με μαριζ
Ετοιμαζουμε το ταψι μας η πυρεξ μας (30ν) το βουτυρωνουμε καλα βαζουμε το μιγμα μεσα και το ψηνουμε στους 180β προθερμασμενο για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει
Σε ενα μπολ βαζουμε 1 λιτρο γαλα φρεσκο,1 ζαχαρουχο γαλα,250 γρ κρεμα γαλακτος και τα ανακατευουμε καλα
Τρυπαμε απαλα παντου το παντεσπανι και ριχνουμε το μιγμα σιγα σιγα !Το βαζουμε στο ψυγειο για ωρες
ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Βαζουμε στην κατσαρολα 230 γ ζαχαρη με 80 ml νερο και στο χαμηλο αφηνουμε να παρει χρωμα
Ριχνουμε 110 γρ βουτυρο και μια πρεζα αλατι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα
Την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 150 γρ κρεμα.γαλακτος
ανακατευουμε και τιν βαζουμε παλι στην φωτια στο χαμηλο να δεσει
Βγαζουμε το κρυο γλυκο και αφου εχουμε αφησει την καραμελα λιγο σε θερμοκρασια δωματιου την ριχνουμε πανω
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.