Συνταγές
Γευστική τούρτα καραμέλας – είναι πραγματικά απίθανη!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά παντεσπάνι:
5 αυγά, 125 γρ. ζάχαρη, 155 γρ. αλεύρι Φαριναπ κοσκινισμένο, 1 βανίλια
Σιρόπι:
1 φλυντζανά κι του ελληνικού Βaileys λικέρ
Κρέμα Υλικά:
1 λίτρο γάλα φρέσκο, 6 κτσ. ζάχαρη, 4 κτσ. γεμάτες κορν φλάουρ, 2 κτσ. γεμάτες αλεύρι, 50 γρ. βούτυρο, λίγες σταγόνες Καραμέλας
Για την Σαντιγύ:
1 μορφάτ μεταλλικό κουτί, 200 γρ. άχνη ζάχαρη, 2 κτσ. γάλα φρέσκο, σταγόνες Καραμέλας! Και φυσικά για πάνω ή βάζουμε έτοιμη σάλτσα Καραμέλας, ή σιρόπι Καραμέλας ή φτιάχνουμε Καραμέλα εμείς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε αλεύρι-βανίλια σιγά- σιγά και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Λαδώνουμε, αλευρώνουμε το τσέρκι 26 εκ., βάζουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο, αντιστάσεις, μεσαάα σχάρα για 35 λεπτά.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε.
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα-ζάχαρη να ζεσταθεί.
Παίρνουμε λίγο γάλα από το ζεστό, το βάζουμε σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ- αλεύρι.
Το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα, ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και βάζουμε μέσα το βούτυρο και τις σταγόνες. Ανακατεύουμε.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε τον ένα πάτο στο τσέρκι, σιροπιάζουμε με πινέλο, ρίχνουμε την κρέμα, κλείνουμε με τον άλλο πάτο παντεσπανιού και σιροπιάζουμε.
ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπάμε όλα μαζί.
Και την βάζουμε πάνω στο κρύο γλυκό! Και τελειώνουμε ρίχνοντας καραμέλα.
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.