Συνταγές
ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ… Απλά θεϊκή
Η συνταγή είναι από Σπυριδούλα Καρακώστα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 ΕΒΑΠΟΡΕ
2 ΜΟΡΦΑΤ
2 ΖΑΧΑΡΟΥΧΑ, ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Ι ΚΟΥΤΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
4 ΚΑΨΟΥΛΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑ
100 ΓΡ. ΒΙΤΑΜ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΜΟΡΦΑΤ ΓΙΑ 3-4 ΛΕΠΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ.
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ 2 ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΠΟΡΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΓΚΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΡΩΜΑ, ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΤΕ.
ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΚΥΛΗ ΦΟΡΜΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΑΣΗ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΞΗ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΞΑΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΣΤΑΛΟΥΣ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ. ΕΧΩ ΓΑΡΝΙΡΕΙ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ.
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΤΡΙΜΕΝΟ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΙΡΟΠΙ.
ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΟΡΦΑΤ ΕΒΑΠΟΡΕ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Η Συνταγή είναι από Σπυριδούλα Καρακώστα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.