Συνταγές
SUPER αφράτο και γευστικό εβραϊκό ψωμί Challah – τρώγεται ακόμα και σκέτο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
2 1/2 κούπας χλιαρό νερό
1 κ.σ ξηρή μαγιά
1/2 κούπα μέλι
60γρ ζάχαρη
4 κ.σ ηλιέλαιο
2 αυγά
1 κ.σ αλάτι
8-9 κούπες αλεύρι (μπορεί να μην το πάρει όλο)
Για το άλειμμα 1 αυγό 1 κ.σ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το νερό, την μαγιά, το μέλι, το ηλιέλαιο, τα αυγά και το αλάτι. Ανακατεύω με το σύρμα χειρός και προσθέτω 1 -1 κούπα το αλεύρι. Όταν αρχίσει να σφίγγει βάζο το γάντζο και ζυμώνω σε χαμηλή ταχύτητα. Το ζυμάρι θα είναι έτοιμο όταν μαζευτεί σε μπάλα γύρω από το γάντζο.
Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε το ζυμάρι μας να φουσκώσει για 2 ώρες.
Το κόβουμε σε 2 κομμάτια και στην συνέχεια το καθένα σε άλλα 3 κομμάτια και σχηματίζουμε πλεξούδες. Τα τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου και αφήνουμε να φουσκώσουν άλλη 1 ώρα. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό+νερό και ψήνουμε.
Προθερμαίνουμε στους 190°C στις αντιστάσεις στην δεύτερη σχάρα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
*μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη ζάχαρη, μαχλέπι και κακουλέ για να σας μοιάζει πιο πολύ με τσουρέκι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”