Συνταγές
Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.
Η Συνταγή είναι από Ασπα φλωρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
12 αυγά, 1 μαχλέπι, 1 κακουλέ, μια πρέζα αλάτι, ξύσμα πορτοκαλιού, 1 κιλό ζάχαρη, 1 λίτρο γάλα, 3.2 κιλά αλεύρι, έβαλα 1 κιλό μάνα το χρυσό, ένα κιλό robin hood και Κούλα, 450 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο, 300 γρ. μαγιά φρέσκια, 150 γρ. νερό, για το προζύμι, 2 βανίλιες, εκτέλεση βάζουμε 200 γρ. γάλα από το λίτρο, 3 κτσ. ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και 3 κτσ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε μια κρέμα την αφήνουμε να κρυώσει τελείως, παίρνουμε τα 150 γρ. νερό ζεστό όχι καυτό, ρίχνουμε την φρέσκια μαγιά, 3 και ζάχαρη λίγο αλεύρι και κάνουμε το προζύμι, το αφήνουμε να φουσκώσει.
Χτυπάμε τα αυγά καλά, τα ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη με το αλάτι, το μαχλέπι, το κακουλέ, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε να λιώσει, το ρίχνουμε στα αυγά και ανακατεύουμε αφού έχει κρυώσει η κρέμα την ρίχνουμε και αυτήν μετά το προζύμι και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε έχουμε λιώσει το βούτυρο και ρίχνουμε λίγο- λίγο και ζυμώνουμε κυκλικά.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει, ξεφουσκώνουμε την ζύμη και πλάθουμε τα τσουρέκια, χτυπάμε 2 αυγά με λίγο γάλα, περνάμε τσουρέκια απαλά πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο και ψήνουμε για 35 λεπτά σε ζεστό φούρνο στους 150 βαθμούς.
Η Συνταγή είναι από Ασπα φλωρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για καγιανά… στραπατσάδα… ντομάτες με αβγά..
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζω την φλούδα από 6 γινομένες ντομάτες. Τις κόβω κομματάκια και τις πιέζω για να βγάλουν όσα περισσότερα υγρά γίνεται.
Σε ένα τηγάνι με λίγο λαδάκι ρίχνω τις ντομάτες χωρίς τα υγρά τους, 1 πιπεριά Φλωρίνης και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, (ψιλοκομμένα και τα δύο). Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα, αποξηραμένο βασιλικό, στην μύτη του κουταλιού ζάχαρη, 1 φύλλο δάφνης.
Ανακατεύω απαλά και περιμένω να δέσει η σάλτσα μου.
Βγάζω το φύλλο δάφνης, ρίχνω λίγη φέτα τριμμένη, 6 αβγά και ανακατεύω μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι και να ενσωματωθούν τα υλικά μου. Και σερβίρω.
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.