Συνταγές
Χειμώνας χωρίς χοιρινό με σέλινο δεν γίνεται!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό σε μπουκιές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκορδα φρέσκα
1 κιλό σελινο
1 καρότο σε ροδέλες
Λάδι, αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
Χυμός από 1-2 λεμόνια
Εκτέλεση
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές.
Το βγάζουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καρότο και τα σκορδάκια.
Τέλος το σέλινο.
Αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί, προσθέτω το κρέας, αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε.
Οταν βράσει αφαιρούμε λίγο από το ζουμάκι, χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν, προσθέτουμε λίγο- λίγο το λεμόνι και στο τέλος το ζουμάκι.
Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για το πιο τέλειο ορεκτικό έδεσμα.. Χούμους.
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
300 γρ. ρεβίθια
2 κτγ. αλάτι
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. ταχίνι
1 κτγ. κύμινο
1/2 κτγ. πιπέρι
1,5 κτγ. σκόρδο
1 κτγ. πάπρικα
150 γρ. ελαιόλαδο
Μπούκοβο για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια με το αλάτι για ένα βράδυ, τα βράζουμε μία ώρα, κρατάω λίγο από το νερό που έβρασαν, τα λιώνουμε στο multi.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και εάν είναι πηχτός ο χυλός προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.