Συνταγές
Μυρίζει ο τόπος υπέροχα από τα ζεστά τυροπιτάκια
Η Συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
2 φακελάκια με BP
4 αυγά φρέσκα
1 ποτήρι του νερού με λάδι ηλιέλαιο
6 κουταλιές της σούπας με γιαούρτι στραγγιστό
Και πολύ λίγο νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά και ζυμώνω πολύ καλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Ανοίγουμε με το χοντρό μπλαστη ένα μεγάλο φύλλο και κάνω κύκλους με ένα μεγάλο μπολ.
Για την γέμιση 300 γρ. φέτα τυρί και 2 αυγά φρέσκα
Το τρίβουμε το τυρί και θα ρίχνουμε μέσα τα αυγά και το ανακατεύουμε και γεμίζουμε με την σειρά τους κύκλους που έχω κάνει τα βάζουμε στο ταψί με την σειρά σε λαδόκολλα.
Το περνάμε από πάνω με αυγό και λίγο γάλα με πινέλο και από πάνω θα ρίχνουμε σουσάμι.
Ψήνουμε σε φούρνο με 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..