Συνταγές
Χρειάζεσαι μόνο 10 λεπτά για να φτιάξεις αυτά τα τυροπιτάκια κουρού με άνηθο, φέτα και σουσάμι!
Αυτά τα τυροπιτάκια κουρού είναι ότι πρέπει για σχολικό κολατσιό ή και για να τα πάρεις μαζί σου στο γραφείο! Φτιάχνονται στην κυριολεξία στο δεκάλεπτο και βγαίνουν πολύ αφράτα! Γίνονται πολύ εύκολα, μην τα φοβηθείς!
Υλικά
-250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
-250 ml. σπορέλαιο
-2 αυγά & 2 ασπράδια
-200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
-1 κουταλάκι ζάχαρη
-1 κουταλάκι αλάτι
-2 κουταλιές ξύδι
-1 φακελάκι (20 γρ) μπέικιν πάουντερ
-900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
-1/4 ματσάκι άνηθο
-150 γρ. φέτα
-κρόκο αυγού
-1 κουταλιά λάδι
-μαύρο και άσπρο σουσάμι
Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε ένα μπολ και δουλεύουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε.
Στην πορεία, βάζουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι, το μπέικιν, το αλεύρι και δουλεύουμε με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη. Ενσωματώνουμε και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Κατόπιν, ανοίγουμε φύλλα με τα χέρια μας, όπως φαίνεται και στο βίντεο και τα γεμίζουμε με φέτα. Κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε με κρόκο και λίγο λάδι τα τυροπιτάκια ενώ τα πασπαλίζουμε με μαύρο και άσπρο σουσάμι.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Έτοιμα τα τυροπιτάκια κουρού και για φέτος! Ελπίζω να σου άρεσαν!
Δες το βίντεο της συνταγής παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!