Γλυκα
Αυτό το γλυκό είναι το πιο αγαπημένο όλων – Τα Πιο Διάσημα Τρίγωνα Πανοράματος
Επαγγελματική συνταγή για Το πιο γνωστό παραδοσιακό γλυκό της Θεσσαλονίκης – Τρίγωνα Πανοράματος
Τα καλύτερα που έχετε φτιάξει και δοκιμάσει ποτέ
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
για το σιρόπι
-500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-400 γρ. νερό
για την κρέμα
-700 γρ. γάλα πλήρες
-130 γρ. ζάχαρη
-125 γρ. κορν φλάουρ
-90 γρ. αλεύρι
-6 κρόκους αυγών μεσαίους
-ξύσμα από ένα λεμόνι
-2 κτσ. βούτυρο αγελαδινό
για τα τρίγωνα
-450 γρ. φύλλο κρούστας
-150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
-100 γρ. βούτυρο πρόβειο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα, για 1 λεπτό από την στιγμή του βρασμού.
Συνεχίζουμε με την παρασκευή της κρέμας. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε λίγο από το γάλα και το υπόλοιπο στην κατσαρόλα.
Στο μπωλ που ρίξαμε το λίγο γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπωλ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρι μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, αδειάζουμε στο μπωλ αυτό το μίγμα με το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με το μίξερ.
Βάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα στην κουζίνα και σε χαμηλή φωτιά, αδειάζουμε το μίγμα από το μπωλ. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Οταν η κρέμα είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε ένα μπωλ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη αγγίζοντας την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τα τριγωνάκια. Απλώνουμε στον πάγκο τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε 3 ίσες λωρίδες ή και 4. Τοποθετούμε τα κομμένα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.
Παίρνουμε ένα φύλλο, και το πασπαλίζουμε με τα λιωμένα βούτυρα, συνεχίζουμε με άλλα 2, το ένα πάνω στο άλλο, βουτυρώνοντας. Διπλώνουμε τα 3 αυτά φύλλα φτιάχνοντας το τρίγωνο, το οποίο με το μαχαίρι κόβουμε στη μέση, δημιουργώντας έτσι 2 τριγωνάκια, μέσα στα οποία βάζουμε μπαλάκι από λαδόκολλα για να μένουν ανοικτά στο ψήσιμο.
Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί, τα πασπαλίζουμε με λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για σχεδόν 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Οταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι, κατόπιν τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε σχάρα για να πέσει το σιρόπι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την ανακατεύουμε για λίγο στο μίξερ και γεμίζουμε με αυτήν, ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Γεμίζουμε τα τριγωνάκια με την κρέμα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “Τρίγωνα Πανοράματος” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!