Συνταγές
Πανεύκολα Σιροπιαστά Τρίγωνα με λαχταριστή κρέμα! Τα αγαπήσαμε οικογενειακώς!
Έπρεπε να τα έχω δοκιμάσει νωρίτερα! Εύκολη συνταγή για τρίγωνα με σιρόπι και μία βελούδινη και πεντανόστιμη κρέμα. Πρόκειται για μια πολύ καλή ιδέα για ορεκτικό που οι καλεσμένοι σου θα τιμήσουν.
Υλικά
Για το Σιρόπι
300 γρ ζάχαρη
300 ml νερό
Για τη Κρέμα
125 γρ ζάχαρη
500 ml γάλα
50 γρ κορν φλάουρ
2 κρόκους αυγών
30 γρ βούτυρο
2 βανίλιες
500 γρ φύλλα κρούστας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε προετοιμάζοντας το σιρόπι, βράζοντας για 5 λεπτά το νερό μαζί με την ζάχαρη.
Συνεχίζουμε με τη κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το κρύο γάλα, το κορν φλάουρ, τους κρόκους και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες.
Κατόπιν, λαδώνουμε ένα φύλλο κρούστας, σκεπάζουμε με ακόμα ένα φύλλο και το λαδώνουμε.
Κόβουμε σε 4 λωρίδες.
Έπειτα, διπλώνουμε λίγο την μία άκρη και τοποθετούμε λίγη κρύα κρέμα.
Συνεχίζουμε και τυλίγουμε όπως φαίνεται και στο βίντεο, προκειμένου να γίνει τριγωνάκι και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα λαδώνουμε.
Στη συνέχεια, ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Όσο τα τρίγωνα είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
Τέλος, σερβίρουμε μετά από 4 ώρες.
Αν δεν τα έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα, χάνετε! Περιμένουμε εντυπώσεις!
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!