Συνταγές
Χρυσαφένια σιροπιαστά τρίγωνα με κρέμα!
Συνταγή από “Remona Israel – Μαγειρικές Απολαύσεις”
ΥΛΙΚΑ
500 Γρ. φύλλα κρούστας
2/3 Φλ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
1 1/2 Φλ. ζάχαρη
1 Φλ. νερό
χυμό από ½ λεμόνι
Για την κρέμα πατισερί
1/2 λίτρο γάλα
125 Γρ. ζάχαρη
50 Γρ. κορν φλάουρ
25 Γρ. αλεύρι
2 κρόκους
1/2 στικ βανίλια
1 Κ.Σ. βούτυρο ανάλατο
100 Γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε την κρέμα μας παραδοσιακά. Ανοίγουμε τα φύλλα. Λιώνουμε το βούτυρο. Κόβουμε σε 3 λωρίδες το κάθε φύλλο.
Βάζουμε δυο λωρίδες και αλείφουμε με βούτυρο.
Ρίχνουμε μια κουταλιά γεματη από την κρέμα μας και κλείνουμε τριγωνικά.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά να ροδίσουν.
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, για 5 λεπτά. Σιροπιαζουμε ζεστά τα τριγωνα σε κρύο σιρόπι.
Συνταγή από “Remona Israel – Μαγειρικές Απολαύσεις”