Συνταγές
Φανταστικό γλυκάκι με πλούσια γεύση σοκολάτας – τα δικά μας τρίγωνα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katia Stoianova-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ :
4 αυγά, 1 1/2 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα φρέσκο γάλα, 1 φ.τ.τ λαδι,2 φ.τ.τ. αλευρι, 1 βανίλια, 1 μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη:
2 κουταλιές αγνό βούτυρο ή μαργαρίνη, 1/3 φ.τ.τ.νερο, 1/2 κούπα ζάχαρη,
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη, 1/3 φ.τ.τ. κακαο
Για πασαλείμματα
1 φ.τ.τ. ινδοκάρυδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε φρέσκο γάλα και λάδι. Στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Το ψήνουμε σε ορθογώνιο ταψί(20χ35), σε θερμαινόμενο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα ετοιμάζουμε σοκολάτα. Ρίχνουμε το νερό με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα δοχείο. Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε άχνη ζάχαρη και κακάο. ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι βγάζουμε τον ταψί από τον φούρνο και τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Πρώτα κόβουμε σε ορθογώνια και μετά σε τρίγωνα. Βουτάμε και τις τρεις πλευρές στη σοκολάτα και στη συνέχεια σε ινδοκάρυδο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katia Stoianova-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”