Συνταγές
Υπέροχα είναι και πολύ λαχταριστά τα τρίγωνα πανοράματος
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακ. Φυλλο κρούστας
200 γρ. βούτυρο ( το λιωνουμε)
Ανοιγουμε τα φύλλα, τα βάζουμε απο την μικροτερη πλευρα σε εμάς, μακρόστενα. Κόβουμε κατά μήκος σε 3 λωρίδες. Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα για να μη στεγνώσουν.
Βάζουμε 3 λωρίδες φυλλου στον πάγκο και τις ραντίζουμε εναλλάξ με βούτυρο. Αρχίζουμε να κλείνουμε τριγωνικά. Στο τέλος κόβουμε το τρίγωνο στην μεσ. τα ανοιγουμε και βαζουμε μια μπαλίτσα λαδόκολλα για να κρατήσουν το σχήμα τους οσο ψήνονται….
Ψήνουμε στους 170ºC για περίπου 20 λεπτα μεχρι να ροδίσουν.
Για το σιρόπι
2 κουπες ζαχαρη
1 1/2 κουπες νερο
1 κ σ. Χυμό λεμόνι
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, για 3-4 λεπτα απο τον σημείο βρασμού, το αφηνουμε να χλιαρεψει.
Κρέμα
2 αυγά
Μισό λίτρο γάλα φρέσκο ( ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα στο τέλος)
100 γρ. ζάχαρη
60 γρ. Αλεύρι
2 βανίλιες ή ξυσμα πορτοκάλι
1 κ.σ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα.
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγα την βανίλια, το αλεύρι και την ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα…παίρνουμε λίγο λίγο από το καυτό γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ.
Μετα το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βράζουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς με αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει και να κάνει φουσκάλες.
Αν στο τέλος δούμε ότι η κρέμα μας είναι αρκετά πηχτή θα ριξουμε λίγο ακόμα γάλα.
Αφού βγάλουμε την κατσαρόλα από την φωτια θα προσθέσουμε το βούτυρο, παγωμένο.
Βουταμε τα κρύα τριγωνα στο χλιαρο σιρόπι. Τα αφήνουμε σε μια πιατέλα, τα γεμίζουμε αφού κρυώσουν τελείως με την κρεμα μας με την βοηθεια ενός κορνε.
Τα βάζουμε στο ψυγείο.
Τα τρίγωνα πανοράματοςείναι έτοιμα. Καλή σας απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους το ψτιάξουν!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”