Συνταγές
Τέλειο μωσαϊκό σαν τούρτα στην φορμα του κέικ!!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι μπέρ
250ml γάλα
150 γρ βουτηρο
180 γρ ζάχαρη
60 γρ κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
80 γρ καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη το βούτυρο και το κακάο στην φωτιά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Κατευαζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό
Μετά προσθέτουμε τα μπισκότα και τα καρύδια σπασμένα με τα χέρια! Βάζουμε σε φορμα μεμβράνηκαι ριχνουμε το μείγμα
Το βάζουμε στο ψυγείο 4-5 ώρες να παγώσει και να σφίξει καλά και μετά το ξεφορμάρουμε φτιάχνω ενα γλασο με 200 γρ κουβερτουρα 100 κρεμα γάλακτοςκαι 50 γρ βούτηρο που τα βαζω ολα μαζι σε κατσαρολάκι σε μπεν μαρι να ομογενοποιηθουν
Μόλις κρυώσει λίγο το στρωνω από επάνω και κάνω σχέδια με ενα πιρούνι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Λαχταριστό και σοκολατένιο κέικ-μωσαϊκό με μπισκότα..
Υλικά
1 φλ. κακάο
1 φλ. άχνη ζάχαρη
1/4 φλ. γάλα καρύδας ή φρέσκο γάλα
1 κ.γ. υγρή βανίλια
250 γραμ. μαργαρίνη
20 μπισκότα πτι -μπερ ολικής άλεσης
λίγη λιωμένη σοκολάτα για το τελείωμα
λίγη τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για το κέικ μωσαϊκό, λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη, και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολ, βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και τη λιωμένη μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε μια πάστα σοκολάτας που να αλείφεται. Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή, μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ντύνουμε τη φόρμα. Κάνουμε στρώσεις πάστα σοκολάτας και μπισκότο. Αρχίζουμε με πάστα και τελειώνουμε με πάστα. Φροντίζουμε να αλείφουμε πολύ καλά και γύρω γύρω με πάστα σοκολάτας.
Παγώνουμε το κέικ για περίπου 2 1/2 με 3 ώρες να σταθεροποιηθεί. Το ξεφορμάρουμε, το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και σιγά σιγά το περιχύνουμε με λίγη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου. Ξαναπαγώνουμε για λίγο να σφίξει η σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.
argiro.gr